Antwerp wint van Genk en neemt koppositie over

0
30
Mark van Bommel, coach van Antwerp, moedigt zijn troepen aan

NOS Voetbal

Mark van Bommel is op dit moment de gevierde man in België. De Nederlandse coach, die vorige week met de beker de eerste hoofdprijs in zijn trainersloopbaan pakte, ligt na een 2-1 zege op KRC Genk op koers om de eerste landstitel sinds 1957 te pakken voor Royal Antwerp FC.

In het eigen Bosuilstadion kwam Antwerp achter. Clubtopscorer Vincent Janssen kreeg de kans om de gelijkmaker binnen te schieten, maar hij faalde vanaf elf meter. Toen Antwerp kort daarna nog een strafschop kreeg, liet Janssen het over aan aanvoerder Toby Alderweireld, die wel raak schoot.

Michel-Ange Balikwisha maakte na rust de winnende, waardoor Antwerp de koppositie overneemt van Genk.

Toby Alderweireld na zijn rake strafschop

Bij Antwerp, waar Marc Overmars als technisch directeur de selectie naar zijn hand zet, had naast Janssen ook Jurgen Ekkelenkamp een basisplaats. Calvin Stengs viel direct na rust in, terwijl Gyrano Kerk tot de slotfase moest wachten op zijn invalbeurt.

Mini-competitie om Belgische titel

In België strijden de vier bovenste ploegen na een reguliere competitie om het kampioenschap. De punten worden gehalveerd en de teams spelen in een mini-competitie uit en thuis tegen elkaar. Met nog vier duels te gaan heeft Antwerp na twee zeges een punt meer dan Genk en Union Sint-Gillis. Club Brugge is kansloos voor de titel.

Na de beste start ooit uit de clubgeschiedenis – negen zeges op rij – zakte Antwerp daarna iets weg. Het sloot de reguliere competitie af met een derde plaats. In Europa ging het al mis in de laatste voorronde van de Conference League.

Met het winnen van de Croky Cup pakte Antwerp vorige week de eerste prijs van het seizoen. Er was al een huldiging aangekondigd op het stadhuis van Antwerpen, maar met het oog op de titelstrijd werd die nog even uitgesteld.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here