Avondklok zit Djokovic dwars op Wimbledon, Roeblev voor het eerst kwartfinalst

0
34
Novak Djokovic

NOS SportAangepast

Titelhouder Novak Djokovic heeft nog een set nodig om de kwartfinales op Wimbledon te bereiken. Tegen Hubert Hurkacz stond de Serviër zondagavond met 7-6 (6), 7-6 (6), 0-0 voor, toen de wedstrijd stilgelegd moest worden.

Hurkacz, achttiende op de ranking, maakte het de nummer twee van de wereld absoluut niet makkelijk. Het mondde uit in twee buitengewoon vermakelijke sets (in de eerste kreeg Hurkacz zelfs vijf setpoints) die nipt gewonnen werden door Djokovic.

Omdat er tijdens het grastoernooi in Engeland niet tot later dan 23.00 uur getennist mag worden vanwege overlast voor de omwonenden, werd het duel na de tweede set stilgelegd. Morgen dus het vervolg.

Zwaarbevochten zege Roeblev

Na een meeslepende vijfsetter bereikte Andrej Roeblev voor het eerst de kwartfinales op Wimbledon. De Russische nummer zeven van de wereld klopte Aleksandr Boeblik met 7-5, 6-3, 6-7 (6), 6-7 (5), 6-4.

Andrey Roeblev

Boeblik (26ste op de ranking), die Roeblev recent nog versloeg in de finale van het grastoernooi in het Duitse Halle, wisselde hoogstandjes en aces (39 in totaal) in hoog tempo af met dubbele fouten (liefst 14) en rare missers. Met twee dubbele fouten op rij besloot de in Rusland geboren Kazak de eerste set.

Roeblev speelde degelijk, noteerde maar 21 missers en werd niet gebroken, maar toch werd het een vijfsetter doordat Boeblik in de vierde set twee matchpoints wegwerkte. In de vijfde en laatste set was hij te wisselvalig, waarvan Roeblev profiteerde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here