AZ maakt het vooral zichzelf moeilijk, ziet Jansen: ‘Absolute overtuiging ontbrak’

0
40

NOS Voetbal

Jansen mist overtuiging bij AZ: ‘Op dit moment scoren we niet zo makkelijk’

AZ kreeg op bezoek te maken met de harde wetten van het Europese voetbal. Zelf benutte het de kansen niet en aan de overkant deed Anderlecht de Alkmaarders twee keer pijn (2-0).

Dat laatste was onnodig, vond trainer Pascal Jansen. “We waren niet meedogenloos genoeg in het verdedigen.”

Vier duels zonder zege

“Ik vond ons bij vlagen redelijk spelen. Maar de absolute overtuiging ontbrak”, vervolgde Jansen, die met AZ voor het vierde duel op rij niet won. “Op dit moment scoren we niet zo makkelijk. We krijgen kansen die normaal tussen de palen gaan.”

Bij AZ was Jesper Karlsson nog niet fit genoeg om te starten, de aanvaller die met zijn acties wedstrijden kan openbreken en beslissen. Dat was voor Jansen geen excuus voor de nederlaag. “De jongens die er nu instaan, kunnen het ook.”

Middenvelder Tijjani Reijnders sprak van “een frustrerende avond”, maar houdt hoop voor de return volgende week. “We weten dat we thuis twee goals kunnen maken. Of zelfs drie.”

Bekijk hier de reacties van Tijjani Reijnders en Bart Verbruggen:

De enige Nederlander die met een grote glimlach van het veld stapte, was Anderlecht-keeper Bart Verbruggen.

Verbruggen geldt als een van de lichtpuntjes in een ploeg die met een negende plaats in de Belgische competitie een uiterst teleurstellend seizoen doormaakt. Hij werd door bondscoach Ronald Koeman zelfs beloond met een uitverkiezing voor Oranje.

Doorbraak

“Ik probeer wel gewoon nuchter te blijven”, zegt Verbruggen over zijn doorbraak dit seizoen. “Ik ben dankbaar dat ik op dit podium mag staan.”

Voor het Nederlandse publiek is hij nog relatief onbekend, maar daar komt volgende week wellicht verandering in. “We gaan naar Alkmaar met het gevoel dat het 0-0 is en we er superhard tegenaan moeten.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here