Bijlow laat niks los over Manchester United: ‘Uit respect voor Feyenoord’

0
48

NOS Voetbal

Feyenoord-doelman Justin Bijlow werd deze zomer al eens nadrukkelijk in verband gebracht met een overgang naar Manchester United, maar de Engelsen lijken inmiddels in te zetten op de komst van oud-Ajacied André Onana. Toch wordt Bijlow na zijn uitstekende seizoen nog gevolgd door talloze Europese topclubs.

Maar van concrete interesse is volgens hem geen sprake (meer). “Er is veel geschreven in de media, maar tot nu toe is het rustig. Ik ben de voorbereiding met Feyenoord begonnen en uit respect voor de club ga ik niet in op zaken die met andere clubs te maken hebben.”

Bijlow laat niks los over Manchester United: ‘Uit respect voor Feyenoord’

Oranje-international Bijlow, die in het oefenduel met Club Brugge (2-0 winst) in de eerste helft in Barendrecht de aanvoerdersband droeg, laat zich niet gek maken door alle berichtgeving en plakt er met veel plezier nog een jaar aan vast bij de landskampioen.

“Bij Feyenoord is het gevoel altijd goed. Het is nooit een straf om hier te zijn, dat heb ik altijd al gezegd. Ik wil wel voor het hoogst haalbare gaan en ooit zal ik vast een stap maken. Maar op dit moment speel ik bij Feyenoord.”

Aanvoerder

Trainer Arne Slot zag zijn ploeg tegen Club Brugge naar eigen zeggen een uur lang prima voetballen. Bijlow maakte hij voor rust aanvoerder, bij afwezigheid van Orkun Kökçü (vertrokken naar Benfica) en Gernot Trauner (blessure).

“Justin was afgelopen seizoen de derde in de rij, dus hij droeg nu de band. Maar het is te vroeg om nu al uitspraken te doen over een aanvoerderschap. De komende weken moeten we gaan kijken wie er nog zijn en wie niet.”

Justin Bijlow

Een transfer van Bijlow, daar houdt Slot vooralsnog geen rekening mee. “Iedereen is volledig gefocust op Feyenoord en voor mij is er dan ook geen aanleiding om een vertrek te verwachten, alhoewel je dat in de voetballerij simpelweg nooit weet.”

Ondertussen is Feyenoord zelf ook bezig met de komst van mogelijk nieuwe spelers, na het eerder binnenhalen van onder anderen Thomas van den Belt, Thomas Beelen en Ramiz Zerrouki.

De namen van Arsen Zacharjan (Dinamo Moskou), Luka Ivanusec (Dinamo Zagreb) en Arnaut Danjuma (Villarreal) vallen daarbij.

“Het is geen geheim dat wij ons oriënteren op de markt”, zegt Slot daarover. “Danjuma is bijvoorbeeld een goede speler, dat weten we allemaal. Of iets reëel is, zijn dingen die we intern uitzoeken. We kijken natuurlijk naar meerdere opties.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here