‘Blij dat het klaar is, het zal me niet meer gebeuren’

0
14

NOS Voetbal

Van Dijk over fikse boete: ‘Ik zal zorgen dat ik het niet meer doe’

Een extra duel schorsing en een boete van 100.000 pond (116.000 euro). Het was een flinke straf die Virgil van Dijk vrijdag kreeg van de Engelse bond na zijn woede-uitbarsting bij de wedstrijd tussen Newcastle en Liverpool (1-2).

“Ik heb er een statement over afgegeven en ik ben blij dat het nu klaar is. De uitspraak is geweest, ik kan me weer volledig focussen op het voetbal”, reageerde Van Dijk in Dublin, waar hij zich voorbereidt op de interland tussen Ierland en Nederland van zondag.

“Ik wil graag duidelijk maken dat ik de uitspraak volledig accepteer”, schreef van Dijk in zijn verklaring. Van Dijk kreeg zijn straf wegens zijn woede-uitbarsting nadat hij een rode kaart had gekregen.

Beledigende taal

Volgens de Engelse bond had Van Dijk zich schuldig gemaakt aan “beledigende taal tegen de arbitrage”. Voor aanvang van het seizoen had de bond al laten weten dat wangedrag van spelers voortaan harder bestraft zou worden.

De verklaring van Van Dijk op Instagram

“Het was mijn eerste rode kaart in mijn Liverpool-carrière”, benadrukt Van Dijk, die sinds 2017 voor de Engelse topclub speelt. “Mijn frustratie nam de overhand in het heetst van de strijd.”

“Direct na de wedstrijd heb ik mijn excuses aangeboden bij de arbitrage. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op me. Nu is het tijd om vooruit te kijken”, aldus de aanvoerder van Liverpool en Oranje.

In Dublin wenste Van Dijk weinig aan die geschreven woorden toe te voegen. “In de wedstrijd zit je vol emotie. Uiteindelijk ben ik gestraft en dat heb ik geaccepteerd. Ik zal zorgen dat ik het niet meer doe. Zo zit ik in elkaar.”

Door zijn schorsing miste Van Dijk al de wedstrijd tussen Liverpool en Aston Villa (3-0). De 32-jarige verdediger zal komende zaterdag ook het uitduel met Wolverhampton Wanderers moeten missen.

Van Dijk reageert woedend na zijn rode kaart

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here