Bondscoach Renard verkiest Franse vrouwenploeg boven langer verblijf Saudi-Arabië

0
30
Hervé Renard

NOS Voetbal

De Franse voetbalsters hebben vier maanden voor het WK een nieuwe bondscoach. Hervé Renard levert zijn doorlopende contract bij Saudi-Arabië in om aan de slag te gaan in zijn geboorteland.

“Renard heeft een aanbod van Frankrijk gekregen en sprak zijn wens uit om van deze gelegenheid gebruik te maken”, aldus de Saudische bondsvoorzitter Yasser Al-Misehal tegenover SSC. “Tevens ontving ik een brief van de Franse bond. Na overleg met een aantal leden van de raad van bestuur besloten we dit verzoek te accepteren.”

Volgens L’Equipe wordt Renard deze week nog gepresenteerd bij Frankrijk.

Hervé Renard langs de lijn tijdens het WK-duel met Argentinië

Frankrijk was met spoed op zoek naar een nieuwe coach, na het ontslag van Corinne Diacre eerder deze maand. Op 20 juli begint al het WK in Australië en Nieuw-Zeeland, terwijl meerdere internationals overhoop liggen met de bond.

Wendie Renard, Kadidiatou Diani, Marie-Antoinette Katoto, Perle Morroni en Griedge Mbock weigerden nog onder Diacre te spelen vanwege haar leiderschapsstijl. Daarnaast boekten ze weinig aansprekende resultaten met de Franse ploeg.

Renard succesvol als bondscoach

Frankrijk haalde vorig WK de kwartfinales en reikte op het afgelopen EK mede dankzij een zege op Oranje tot de laatste vier. Op 23 juli is Jamaica de eerste tegenstander in de groepsfase, waar het ook Brazilië en Panama treft.

Renard bouwde een goede reputatie op als trainer bij de mannen. Als bondscoach won hij de Afrika Cup met zowel Zambia als Ivoorkust en ook loodste hij Marokko naar het WK van 2018.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here