Boston Celtics betaalt Jaylen Brown 300 miljoen in 5 jaar

0
28
Jaylen Brown

NOS Sport

Jaylen Brown heeft het grootste contract in de Amerikaanse basketbalgeschiedenis getekend. Hij verlengt bij Boston Celtics en gaat ruim driehonderd miljoen dollar (omgerekend zo’n 270 miljoen euro) verdienen in vijf jaar tijd.

Brown (26) speelt zijn hele zevenjarige carrière bij de Boston Celtics. Hij scoorde afgelopen seizoen gemiddeld zo’n 27 punten per duel. Het leverde Brown deze zomer zijn tweede NBA All-Star-nominatie op.

In de Eastern Conference Finals waren Boston Celtics net een maatje te klein voor Miami Heat: in de beslissende game 7 ging die ploeg naar de Finals.

Hartstilstand voor zoon LeBron James

Het is nu al een week van uitersten in het Amerikaanse basketbal, want de Verenigde Staten werden opgeschrikt door het nieuws over de zoon van LeBron James, Bronny James, die een hartstilstand heeft gehad.

Zijn toestand is stabiel, meldt zijn familie. Bronny (18), die volgend seizoen op de hoogste afdeling van het collegebasketbal zou spelen, stortte tijdens een training in elkaar. “De medische staf verleende hem de eerste hulp, daarna werd hij overgebracht naar het ziekenhuis.” Hij heeft de intensive care inmiddels verlaten.

Bronny wordt gezien als een groot talent. Vader James (38) kondigde onlangs aan nóg een jaartje door te gaan in de NBA, zijn 21e seizoen. James heeft al vaker aangegeven heel graag nog een keer samen te willen spelen met zijn oudste zoon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here