Bosz heeft nog altijd geen telefoontje van Ajax gehad: ‘Zou wel willen praten’

0
28

NOS Voetbal

Peter Bosz is clubloos en liet afgelopen week bij het Ziggo-programma Rondo weten open te staan voor het hoofdtrainerschap bij Ajax. Als de Amsterdammers zouden bellen, zou hij ‘ja’ zeggen. Reden genoeg dus om hem in Studio Voetbal te vragen of hij na die ‘open sollicitatie’ al gebeld is.

Het antwoord is duidelijk. “Nee”, zegt Bosz. “Maar als Ajax belt, dan zou ik wel gaan praten.” Bij de Amsterdamse club staat nu John Heitinga voor de groep. Zelf wil Heitinga na de zomer door als trainer, gaf hij eerder vandaag aan, maar de functie is nog vacant.

Bosz heeft nog altijd geen telefoontje van Ajax gehad: ‘Zou wel willen praten’

Dat er nog geen contact is geweest tussen Ajax en Bosz, verbaast de andere gasten aan tafel. Jeroen Stekelenburg vindt het “een beetje wonderlijk” en volgens Ibrahim Afellay is Bosz “in alle opzichten de ideale man voor Ajax.”

Na zijn ontslag bij Olympique Lyonnais, in oktober 2022, zit Bosz zonder club. In zijn trainerscarrière had hij Ajax al eens onder zijn hoede. Dat was in het seizoen 2016/2017. Verder stond hij aan het roer bij onder meer Vitesse, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen.

Mislintat maandag of dinsdag gepresenteerd?

Uit zijn periode bij Dortmund kent Bosz Sven Mislintat, de man die Ajax op het oog heeft voor de functie van technisch directeur. De NOS heeft contact gehad met Mislintat en de Duitser zei: “Bel dinsdag maar terug, dan is er meer duidelijk.”

“Dat lijkt wel beklonken, het lijkt de komende dagen rond te komen”, aldus Stekelenburg. Vervolgens wordt aan tafel geconcludeerd dat het aanstellen van Mislintat “geen obstakel” hoeft te zijn voor Bosz. Die werd namelijk al eens gepolst door de Duitser om trainer te worden bij Stuttgart.

Heitinga over toekomst bij Ajax: ‘Ze zijn achter de schermen hard aan het werk’

Niet alleen de carrière van Bosz kwam ter sprake in Studio Voetbal, ook de recente incidenten met supporters in de Nederlandse stadions was een onvermijdelijk onderwerp.

Moedeloos van supportersincidenten

De week begon dinsdag met homofobe spreekkoren bij het bekerduel Spakenburg-PSV gericht aan Xavi Simons. Een dag later ging het mis bij Feyenoord-Ajax, toen Davy Klaassen geraakt werd door een aansteker uit het Feyenoord-vak.

De KNVB kwam met strengere regels, maar al snel was het weer raak toen MVV-fans vuurwerk op het veld gooiden. “Ik word er niet moedeloos van, maar wel boos”, aldus Bosz.

Boze Bosz over stadionincidenten: ‘Hier heb je de politiek voor nodig’

Bosz: “Dit gaan de clubs niet in hun eentje oplossen. Ik denk dat je hier ook echt de politiek voor nodig hebt. Het zit dieper in de maatschappij. De maatschappij verhardt.” Ook haalt hij Engeland aan als voorbeeld.

“Ik denk dat het daar nog wat erger was en daar hebben ze het toch aardig onder controle nu. Wel omdat de politiek daar meegeholpen heeft.”

Kijk hieronder naar de vaste rubrieken de Muurligger (door Hugo Borst) over de macht van de voetballer en Eindsignaal over Igor Korneev (door Frank Heinen).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here