HomeSportBreeuwsma zet zonder derde Spelen punt achter carrière: 'Zal de ploeg missen'

Breeuwsma zet zonder derde Spelen punt achter carrière: ‘Zal de ploeg missen’

Gezien de erelijst van de Oldeboorner heeft hij wel recht van spreken. Breeuwsma behoorde tot de aflossingsploeg die de wereldtitel pakte in 2014 (Montreal), 2017 (Rotterdam) en 2021 (Dordrecht), werd vijf keer Europees kampioen op de relay en stond ook nog een aantal maal op de andere treden van het podium tijdens titeltoernooien.

“Ik weet van Sjinkie (Knegt, red.) dat hij er ook van baalt dat ik niet mee ben. Die mannen weten ook wel dat ik een meerwaarde heb in de relay. Het is niet zo dat ik het die andere jongens niet gun”, verwijst hij naar Dylan Hoogerwerf, die er met het laatste olympische ticket vandoor is gegaan, en reserve Bram Steenaart. “Ik weet hoe hard ze ervoor werken. En ze verdienen die plek ook. Maar ik had er liever zelf gestaan.”

Uitleg heeft hij niet gevraagd. “Daar had ik ook nog geen behoefte aan. Ik weet uit ervaring dat dat weinig uitmaakt. Voor nu is het natuurlijk superzuur, maar ik ga het seizoen gewoon op een mooie manier afmaken. Ik wil de komende weken nog doen wat ik het liefste doe: lekker trainen, harde rondjes rijden, plezier maken op het ijs. Wie weet is er nog een mogelijkheid op de WK, al zal dat een lastig verhaal worden.”

De ploeg het ultieme

Hij kijkt hoe dan ook terug op een fraaie carrière, met een paar prachtige titels op de aflossing. “Ahoy was echt geniaal, het mooiste ooit. Wereldkampioen geworden toen”, haalt hij de WK van 2017 in Rotterdam aan. “En afgelopen seizoen in Dordrecht ook weer. In een leeg stadion. Heel gek, maar misschien toch wel de mooiste, na echt een rotseizoen. Die zit misschien wel het dichtst bij mijn hart.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img