Bronzen EK-medaille helpt turnsters aan WK-ticket, finale Wevers bij comeback

0
30

NOS SportAangepast

Turnsters halen hun niveau bij EK in Antalya en pakken WK-ticket

De Nederlandse turnsters hebben bij de EK in het Turkse Antalya een bronzen medaille in de wacht gesleept in de teamwedstrijd. Daarmee veroverden ze een ticket voor de WK in Antwerpen, waarvoor een plek bij de beste dertien vereist was.

Bij de WK staan later dit jaar de startbewijzen voor de Olympische Spelen in Parijs op het spel. In Antalya gold de kwalificatie ook direct als teamfinale.

Nederland stond na drie van de vier subdivisies eerste met een totaal van 158,896. Groot-Brittannië (164,428) en Italië met (161,629) wisten de score van Oranje nog te verbeteren. In 2002 won Nederland zilver en in 2018 ook al brons.

Rentree Wevers

Voor Nederland kwamen Sanne Wevers, Vera van Pol, Sanna Veerman, Naomi Visser en Eythora Thorsdottir in actie. Voor Wevers was het haar rentree op het internationale podium, ze haalde de finale op het onderdeel balk met de derde plek.

Bekijk hieronder de reacties van Sanne Wevers, Vincent Wevers. Naomi Vissers en het hele team.

Wevers: “Het was weer wennen om op zo’n groot toernooi te zijn. Ik denk dat ik wel wat heb laten liggen in de afsprong. Daar moest ik echt even ingrijpen, maar ik ben vooral heel erg blij.”

Wevers, de olympisch balkkampioen van 2016 kwam internationaal voor het laatst in actie bij de Spelen van Tokio in 2021. Kort daarna stapte ze uit het nationale team vanwege een inmiddels bijgelegd conflict met ploeggenote Van Pol, en begon ze aan een sabbatical.

Ook vader en coach Vincent Wevers was terug, nadat hij werd vrijgesproken van grensoverschrijdend gedrag. “Er zijn genoeg gesprekken geweest, we willen allemaal weer naar voren en weer verder. Ik heb in de ploeg zeker geen ongemak gevoeld.”

Finaleplaatsen Visser en Thorsdottir

Visser plaatste zich voor maar liefst drie finales. Ze liet op brug de tweede score noteren, op vloer de derde en zette bij de meerkamp de vierde score neer. Thorsdottir komt vrijdag ook uit in een finale, op de meerkamp. Zij kwalificeerde zich als achtste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here