Claimt Feyenoord kampioensschaal al met acht punten voorsprong? ‘Absoluut niet’

0
32
Feyenoord viert de overwinning met de supporters

NOS Voetbal

Met een hele brede glimlach verscheen Feyenoord-trainer Arne Slot na de 3-1 zege op Sparta Rotterdam voor de camera. De Rotterdammers hebben namelijk een reuzenstap gezet richting de titel na een misstap van Ajax eerder op de dag bij Go Ahead Eagles (0-0).

Het verschil met concurrenten Ajax en PSV is met zeven wedstrijden te gaan acht punten. Kan Slot de kampioensschaal al voelen?

“Nee, absoluut niet. Wij moeten ook nog tegen Go Ahead Eagles. Die zijn in staat geweest om Ajax twee punten afhandig te maken. Voor ons is er geen enkele reden, ook als je de wedstrijd van vandaag in acht neemt, om er enigszins makkelijk over te denken.”

Ajax en PSV treffen elkaar nog én AZ, waar Feyenoords zwaarste tegenstander op papier FC Utrecht is.

Kan Slot de kampioensschaal al voelen met acht punten voorsprong? ‘Nee, absoluut niet’

Tegen Sparta was Feyenoord dominant, maar zoals zo vaak dit seizoen moesten de Rotterdammers hard werken voor de punten. Toch was het vertrouwen om de wedstrijd om te buigen groot bij middenvelder Mats Wieffer.

“We hebben het vaker gedaan en dat geeft vertrouwen. Ook al scoren zij die hele mooie 1-1, we houden altijd het gevoel dat het goed gaat komen.”

Slot wilde daarbij wel een kanttekening plaatsen. “Je wint en daar ging het vandaag om. Maar ik heb ze ook verteld hoe dicht deze wedstrijd bij elkaar ligt. Wedstrijden winnen is misschien wel minder eenvoudig dan het lijkt bij ons. Het lukt ons vaak, maar het moet wel van ver komen.”

Met dank aan Wellenreuther

Wieffer, die een droomweek beleefde met zijn debuut in het Nederlands elftal, besefte wel dat Feyenoord goed wegkwam vlak voor rust. De middenvelder veroorzaakte een strafschop met een ongelukkige bal op zijn hand, maar zag keeper Timon Wellenreuther een heldenrol vertolken.

De doelman stopte de strafschop van Vito van Crooij, terwijl hij even daarvoor ook al een cruciale redding had verricht bij een enorme kans van diezelfde Van Crooij. “Wel blij dat Wellenreuther die bal eruit haalt. En voor hem is het natuurlijk ook lekker, dus hij mag mij wel even bedanken”, zei Wieffer met een knipoog.

Wieffer: ‘We houden altijd het gevoel dat het goed gaat komen’

De vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow was in de vorige wedstrijd ook al van onschatbare waarde door vlak voor tijd met een geweldige redding een voorsprong van Ajax te voorkomen.

Slot: “Dat was echt een cruciale redding op 2-2. Ook toen verdienden we het overigens niet om achter te komen, net als nu tegen Sparta. Maar dat is wel voetbal, want het gaat er niet om welke club het beste spel speelt, het gaat om de kansen.”

Goede zondag

De trainer wil zijn ploeg scherp houden en in dit stadium al praten over een kampioensschaal, dat zou alleen maar afleiden. “Maar het is natuurlijk altijd prettig als je ziet dat voor de wedstrijd Ajax, als eerste achtervolger, gelijkspeelt. Als je dan zelf met een overwinning weggaat, is dat natuurlijk een hele goede zondag voor ons.”

Was Wieffer wel te porren voor een uitspraak over de landstitel, die voor het grijpen ligt? “We staan er heel goed voor. Verder wil ik er niks over kwijt”, besloot hij lachend.

Stand eredivisie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here