club 550 miljoen euro minder waard

0
26
Fans van Manchester United uiten hun onvrede over de eigenaren

NOS Voetbal

Op de beurs in New York heeft Manchester United dinsdag een recordverlies geleden. De waarde van het aandeel van de Engelse club daalde in één dag zo erg dat de club 550 miljoen euro minder waard is geworden. Het was de grootste koersdaling op één dag sinds de beursintroductie van United in 2012.

Volgens Bitse media is de reden van het verlies het besluit van de Amerikaanse familie Glazer, de eigenaren van Manchester United, om de club niet meer te verkopen omdat de biedingen te laag waren. Het zorgde voor een waardedaling van ruim 18 procent van de aandelen van de club.

Twee potentiele kopers

Britse media melden dat er nog twee potentiele kopers in de race waren. Jim Ratcliffe, oprichter en CEO van Ineos, en sjeik Jassin Ben Hamad al-Thani, voorzitter van Qatar Islamic Bank (QIB) zouden allebei een bod hebben uitgebracht van zo’n 5,87 miljard euro. De Glazer-familie zou meer willen hebben.

Op de beurs is de waarde van Manchester United nu 2,98 miljard euro.

De relatie tussen de supporters van Manchester United en de Glazers is al jaren slecht. Velen vinden dat de eigenaren United vooral commercieel uitbuiten en zien de Glazers dan ook graag vertrekken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here