HomeSportDirecteur Van Geel trekt zich degradatie Willem II aan: 'Dan loop je...

Directeur Van Geel trekt zich degradatie Willem II aan: ‘Dan loop je niet weg’

Hoewel degradatie het absolute doemscenario was voor de club, brachten de bijkomende emoties de mensen binnen en rond Willem II ook dichter bij elkaar. “Hoe die teleurstelling beleefd werd, heb ik nooit in mijn leven meegemaakt. Dat was een grote saamhorigheid”, merkte Van Geel.

In dat sentiment wil hij dan ook meteen doorpakken. De seizoenkaartenverkoop moet snel op gang komen, nu daar veel vraag naar is. “En we zijn met heel veel sponsoren in gesprek.”

Geen vrije val

Willem II gaat dan wel een niveautje lager spelen, een vrije val verwacht Van Geel allerminst. “Er is een basis en die heeft wel niveau.”

Bovendien is er ook in financieel opzicht de laatste jaren een stevig fundament gelegd. “We hebben hier straks de mensen, de middelen en de entourage, waarin de laatste weken een ongekende sfeer was”, is de bestuurder trots op het imago. “We zullen altijd nog in de top van die divisie zijn.”

Hij voelt zich nog steeds de baas bij een eredivisieclub. Het besef van de pijnlijke degradatie zal later indalen. Als het competitieprogramma onder zijn neus wordt gehouden, met ook wedstrijden op de maandagavonden tegen beloftenteams.

“Je probeert uiteindelijk te doen wat je kunt”, blikt hij terug op het sportieve falen. “Ik heb me niet zitten te vervelen de afgelopen tweeënhalve maand.”

Willem II degradeerde zondag ondanks een zege op FC Utrecht naar de eerste divisie:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img