‘Dit is toch mooiste dat er is?’

0
20

NOS Voetbal

Bosz voor belangrijkste duel van seizoen: ‘Dit zijn toch mooiste wedstrijden?’

Het seizoen is nog maar net begonnen, maar voor PSV staan nu al de belangrijkste duels van het jaar voor de deur. In het tweeluik met Rangers FC moet een plaats in de groepsfase van de lucratieve Champions League worden afgedwongen.

Maar denk vooral niet dat trainer Bosz extra zenuwen voelt voor de cruciale wedstrijd van morgen in Glasgow of die van volgende week in Eindhoven. “Ik spreek voor mezelf, maar dit zijn toch de leukste wedstrijden die je kan spelen?”, zei Bosz op de vooruitblikkende persconferentie met een brede grijns.

“Als klein jongetje ben je ooit op voetbal gegaan om zulke wedstrijden te spelen. Want dit is toch het mooiste dat er is? Op dit niveau is er altijd druk. Daar houden we van, daarom zijn we hier.”

Duels van 31 miljoen

Naast de coach zat aanvoerder Luuk de Jong instemmend te knikken. Zowel sportief als financieel kan PSV bij winst op Rangers een grote slag zijn. Plaatsing voor de groepsfase van de Champions League levert naast de sportieve prestige een slordige 31 miljoen euro op.

“We zijn goed begonnen aan het seizoen en hebben veel vertrouwen”, zei De Jong. “Het wordt niet makkelijk. We kennen dit stadion, de fans zullen achter hun ploeg gaan staan en het zwaar maken voor ons.”

Daarmee doelde De Jong op vorig seizoen, toen PSV door Rangers werd uitgeschakeld in de laatste voorronde (2-2 in Glasgow, 0-1 in Eindhoven). Bang voor een herhaling is hij niet. “Nu zijn er veel nieuwe spelers en andere trainers, waardoor het andere wedstrijden zullen worden.”

Ook Bosz is niet uit op revanche “want vorig seizoen was ik er niet bij.” Maar los daarvan is revanche niet de juiste drijfveer, betoogde de oefenmeester die zijn eerste vijf duels bij PSV allemaal wist te winnen.

Peter Bosz won zijn eerste vijf duels als trainer van PSV

“Ik geloof niet dat revanchegevoelens ons zullen helpen. We moeten goed voetbal spelen, dat zal ons wel helpen. Mentale spelletjes helpen ons niet.”

Ambiance

Met goed voetbal wil Bosz de supporters in het Ibrox Stadium stil krijgen. “Ik heb hier tweemaal eerder gespeeld, dat is iets speciaals. Het publiek zorgt voor een bijzondere ambiance, het is aan ons om ze stil te krijgen.”

“Dat kunnen we doen door goed voetbal te spelen. We hebben echt goede spelers, die kunnen goed voetbal spelen. Ik geloof in deze spelers en ben erg tevreden over hoe ze tot nu toe gepresteerd hebben.”

“Vorig seizoen was een ramp voor ons”, doelde De Jong op de uitschakeling van een jaar geleden. “Maar ik wil er niet te veel meer over nadenken. Ik kijk liever vooruit. Het is voor ons als spelers, de club en de supporters zo belangrijk om de groepsfase te bereiken,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here