Djokovic en Roeblev beginnen ATP Finals met zege

0
82

Novak Djokovic heeft zijn eerste groepsduel op de ATP Finals tot een goed einde gebracht. De Servische nummer één van de wereldranglijst klopte in Turijn debutant Casper Ruud: 7-6 (4), 6-2. In dezelfde groep won Andrej Roeblev van oud-winnaar Stefanos Tsitsipas: 6-4, 6-4.

Djokovic leverde direct zijn eerste opslagbeurt in. Hij repareerde de schade in de zesde game, liet vier games later twee setpunten onbenut, maar sloeg in de tiebreak wel toe op zijn derde.

Djokovic serveert ijzersterk in tweede set

De 22-jarige Noor, als achtste geplaatst op het eindejaarstoernooi met de acht beste tennissers van dit jaar, had in de openingsset nog prima tegenstand geboden, maar kwam er in het vervolg steeds minder aan te pas.

Vooral serverend maakte de 34-jarige Djokovic grote indruk. Hij verloor slechts vier punten op zijn eerste opslag, die 39 keer in het servicevak terechtkwam.

Djokovic is vijfvoudig winnaar van het evenement. De laatste keer dat hij het toernooi op zijn naam schreef was in 2015.

Roeblev laat Tsitsipas kansloos

Roeblev begon sterk tegen Tsitsipas, toernooiwinnaar in 2019, en brak zijn opponent al snel. De als vijfde geplaatste Rus bevestigde de break met een game die welgeteld 52 seconden duurde.

Net als bij Djokovic liep zijn service als een trein en hij deed weinig fout. Roeblev hield het tempo hoog, gunde zijn Griekse opponent, die één plaats hoger ingeschaald is, geen breakpoints en slechts één keer was het deuce op zijn opslag.

Tsitsipas stond continu onder druk, werd steeds onnauwkeuriger en eindigde met twee keer zo veel afzwaaiers als Roeblev: 27 om 13.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here