Djokovic laat van zich horen, ook visum Tsjechische tennisster ingetrokken

0
90

Djokovic is in afwachting van de uitspraak van de rechter, op maandag. De nummer één van de wereld dacht over een geldige ‘medische vrijstelling’ te beschikken om over anderhalve week zonder vaccinatiebewijs toch te kunnen deelnemen aan de Australian Open, dat op maandag 17 januari begint.

Volgens de Australische autoriteiten kon Djokovic niet aantonen waarom hij daar recht op zou hebben. Djokovic heeft zich nooit uitgelaten over het feit of hij wel of niet is gevaccineerd tegen het coronavirus.

Ook visum Tsjechische dubbelspeelster ingetrokken

Ondertussen heeft de Australische overheid een tweede tennisser gevonden die onder dezelfde voorwaarden als Djokovic het land is binnenkomen. Het gaat om de Tsjechische dubbelspecialiste Renata Voracova, die deze week wel op een WTA-toernooi in Melbourne in actie kwam.

Zij arriveerde in december in de Australische stad en kreeg een ‘medische uitzondering’ omdat zij de afgelopen zes maanden besmet zou zijn geweest met het coronavirus.

Voracova is inmiddels overgebracht naar hetzelfde hotel waar Djokovic verblijft. Het is onbekend of ze net als de Servische tennisser een juridische procedure gaat starten vanwege haar ongeldig verklaarde visum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here