Djokovic op gravel in Monaco onderuit tegen 21-jarige Musetti

0
29
Novak Djokovic

NOS Sport

Novak Djokovic heeft in de achtste finales van het masterstoernooi in Monte Carlo een pijnlijke nederlaag geleden. De Servische nummer één van de wereld was in een gravelpartij met maar liefst vijftien breaks niet opgewassen tegen de 21-jarige Lorenzo Musetti: 6-4, 5-7, 4-6.

De Italiaan (ATP-21), die Djokovic twee jaar geleden op Roland Garros al eens tot het uiterste dreef maar toen met een blessure moest opgeven, vocht zich na de verloren eerste set terug in de chaotische tweede set, die alleen al negen breaks telde.

Niet welkom in VS

Musetti wist ook na de regenonderbreking op 1-1 in de derde set simpel aan te haken bij Djokovic, die bij de recente toernooien in Miami en Indian Wells niet welkom was omdat hij niet tegen het coronavirus is gevaccineerd. Zijn laatste wedstrijd speelde hij begin maart in Dubai: een nederlaag in de halve finales tegen Daniil Medvedev.

Lorenzo Musetti

De 35-jarige Serviër werd in de beslissende set op 3-3 gebroken door zijn Italiaanse opponent, die het duel koel uitspeelde en de grootste zege van zijn loopbaan boekte door het vierde matchpoint te benutten.

Ook Casper Ruud redde het niet. De Noorse nummer vier van de wereld ging in twee sets ten onder tegen de 32-jarige Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-100): 1-6, 6-7 (6). Woensdag had Ruud nog in twee sets met Botic van de Zandschulp afgerekend.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here