Dorsman en Zijderveld grijpen gouden plak op WK para-zwemmen

0
27
Chantalle Zijderveld tijdens de Spelen in Tokio van 2020

NOS Sport

Nederland heeft maandag twee keer goud veroverd op de WK para-zwemmen in Manchester: bij de mannen greep Rogier Dorsman een gouden plak, datzelfde deed Chantalle Zijderveld bij de vrouwen.

Ook werd er nog twee keer zilver gewonnen: Liesette Bruisma werd net verslagen door de Chinese Ma Jia op de 50 meter vrije slag (S11). Op de de 100 meter schoolslag (SB9) werd Lisa Kruger tweede.

‘Gehoopt op kampioenschapsrecord’

Kruger moest alleen Zijderveld voor zich dulden. De 22-jarige Zijderveld, die een tijd van 1.13,03 klokte, won goud op de Olympische Spelen van Tokio in 2020 en is met 1.10,99 de houdster het wereldrecord.

“Ik was heel zenuwachtig, ondanks dat ik de series goed was doorgekomen”, aldus Zijderveld. “Ik had geen idee waar ik stond omdat ik pas een half jaar weer serieus hard aan het trainen ben. Het ging vandaag niet om de tijd, hoewel ik gehoopt had op een kampioenschapsrecord.”

Drievoudig olympisch kampioen Dorsman (23) veroverde zijn achtste WK-titel in Engeland. Hij wist de Japanner Keiichi Kimura en de Chinees Hua Dongdong net achter zich te houden op de 50 meter vrije slag (S11) met een tijd van 25,89.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here