HomeSportDuimpje voor Girmay: Eritreeër klopt Van der Poel in heuvelige finale tiende...

Duimpje voor Girmay: Eritreeër klopt Van der Poel in heuvelige finale tiende Giro-rit

Dat op dik vijftig kilometer van de aankomst een stukje stof in het derailleur van Van der Poels fiets belandde, kwam niet goed uit. Eenmaal weer op weg met een reservefiets schoot ook nog de ketting eraf. Het opgelopen minuutje achterstand op het peloton liep Van der Poel – ondanks wat verspeelde energie – snel in.

Toen het jagende peloton de laatste vroege vluchter De Marchi had opgevist, werd in volle vaart op de Monsano, het laatste klimmetje van de dag (4,2 kilometer à 4,2%), af gereden. Maar niemand plaatste daar een beslissende aanval.

Yates en Van der Poel proberen het in afdaling

Van der Poel had zijn zinnen gezet op een aanval in de bochtige afdaling naar de finish. In Simon Yates, die zondag zijn klassementsambities in rook zag opgaan op de Blockhaus, Davide Formolo en Giulio Ciccone kreeg Van der Poel drie opvallende metgezellen.

Girmay miste vanuit het wiel van Van der Poel juist een bochtje, maar wist dankzij drie ploegmaten in de straten van Jesi weer aan te sluiten. Zo sprintte een groepje van dertig renners voor de dagzege. Van der Poel en Girmay maakten er een fraaie sprint van, die dit keer in het voordeel van de Eritreeër beslist werd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img