Duitse bond benadert Nagelsmann voor bondscoachschap

0
15
Julian Nagelsmann

NOS Voetbal

Julian Nagelsmann is de voornaamste kandidaat om de nieuwe bondscoach van Duitsland te worden. Volgens het doorgaans goedgeïnformeerde Bild heeft de Duitse bond het eerste contact gelegd met de 36-jarige trainer.

Hansi Flick werd afgelopen weekend na de forse nederlaag zaterdag tegen Japan (1-4) direct ontslagen.

Nagelsmann geldt al langer als de kroonprins van het Duitse trainersgilde, maar werd in maart op non-actief gesteld bij Bayern München. Hij staat in Beieren opmerkelijk genoeg nog altijd op de loonlijst. De topclub hoopt op een afkoopsom, maar is volgens Duitse media bereid Nagelsmann vrij te geven voor het bondscoachschap.

Schweinsteiger en Lahm willen Van Gaal

De naam van Louis van Gaal zingt al een paar dagen rond. Oud-spelers Bastian Schweinsteiger en Philipp Lahm hebben openlijk duidelijk gemaakt te hopen op de komst van de Nederlandse trainer. De 72-jarige Van Gaal sluit een terugkeer als bondscoach zelf ook niet uit.

Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft eerder al bedankt voor de job.

Jurgen Klopp (Liverpool)

Het gaat al langere tijd niet goed met het Duitse elftal. Op het WK in Qatar werd de ploeg al in de groepsfase uitgeschakeld en ook daarna gingen meerdere wedstrijden verloren. Volgend jaar is Duitsland zelf gastheer van het Europees kampioenschap.

Afgelopen dinsdag zat Rudi Völler, technisch directeur van de DFB op de bank, toen Duitsland in Dortmund won van Frankrijk (2-1),

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here