‘Een voorbeeld voor zijn vakgenoten’

0
17
Guus Hiddink

NOS Voetbal

De KNVB heeft Guus Hiddink benoemd tot bondsridder. De voormalige bondscoach van Oranje werd door bondsvoorzitter Just Spee geprezen om zijn grote verdiensten voor het Nederlandse voetbal.

“Tot op de dag van vandaag is Guus een voorbeeld voor zijn vakgenoten. Als geen ander bleek hij tijdens zijn loopbaan telkens in staat om ook te excelleren in andere culturen dan de onze en overal waar hij kwam wist hij spelers voor zich te winnen”, aldus Spee.

De 76-jarige Hiddink had twee periodes Oranje onder zijn hoede en werd in 1998 vierde op het WK. Als clubtrainer boekte hij zijn grootse Nederlandse succes door met PSV in 1988 de Europa Cup I te winnen.

Hoger niveau

Spee: “Met zijn werkwijze en zijn persoonlijkheid heeft hij het aanzien van het Nederlands voetbal in binnen- en buitenland naar een hoger niveau getild. Het is bovendien geweldig om te zien hoe hij zijn kennis en kunde nu doorgeeft als mentor voor een volgende generatie trainers.”

Hiddink werd woensdag verrast tijdens een vergadering van de Coaches Betaald Voetbal (CBV). Tijdens die bijeenkomst sprak hij als voorzitter de andere trainers toe, naar aanleiding van de bekerfinale die werd ontsierd door de vele onderlinge irritaties op het veld.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here