Eerste landstitel voor waterpolosters De Zaan; beslissing bij mannen valt zondag

0
17

NOS SportAangepast

De Zaan dwingt derde duel duel af in play-offs met Donk

De waterpolosters van ZV De Zaan zijn voor het eerst landskampioen geworden. Na de 16-10 overwinning van vrijdag bij GZC Donk was de ploeg uit Zaandam ook in het tweede duel van de finale van de play-offs te sterk voor de elfvoudig kampioen: 13-9 (4-3, 3-1, 6-3, 0-2).

Vrijdag bleef Donk bij tot 5-5, zaterdag liep De Zaan in het tweede kwart van 4-3 uit naar 6-3. Bente Rogge kreeg rood na een worstelpartij, maar dat deerde De Zaan niet en mede dankzij drie treffers van Kitty-Lynn Joustra liep het uit naar 13-7.

Dat gat kreeg Donk niet meer gedicht. De Zaan (fusieclub uit 2012) won eerder dit seizoen de Supercup en de beker en heeft met de titel de treble compleet.

Waterpoloërs De Zaan dwingen derde duel af

De waterpoloërs van ZV De Zaan hebben in de finale van de play-offs een derde duel uit het vuur gesleept. Vrijdag was de ploeg in Gouda kansloos tegen GZC Donk (8-3), een dag later liep het vooral aanvallend een stuk beter: 19-11 (3-3, 7-5, 6-1, 3-2).

Angelo Corver was op schot voor De Zaan

Vrijdag vond De Zaan slechts drie keer het net, zaterdag scoorde de ploeg er, net als Donk trouwens, lustig op los. Na drie goals van Guus van Yperen (Donk), drie van Angelo Corver (De Zaan) en vier van Phil Brantjes (De Zaan) was het bij rust 10-8.

In het derde kwart schoot de afronding bij zevenvoudig kampioen Donk tekort. De Zaan, dat aast op zijn eerste titel, liep uit naar 14-8 en besliste zo het duel. De beslissende derde wedstrijd is zondag in Gouda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here