EK-kwartfinale bereikt na zege op Zwitserland

0
23

NOS SportAangepast

De Nederlandse volleybalsters hebben bij het EK overtuigend de kwartfinales bereikt. In de groepsfase had Oranje al Estland, Slowakije, Spanje, Frankrijk en Finland verslagen en in de achtste finales was Zwitserland aan de beurt.

Met 3-0 (25-17, 25-19, 25-12) stuurde Nederland de Zwitsers in Florence naar huis. In de kwartfinales treft Oranje dinsdag Bulgarije.

Volleybalsters blijven maar winnen: EK-kwartfinale bereikt na zege op Zwitserland

Nederland had weinig tijd nodig om de kwartfinales te bereiken. In nog geen anderhalf uur was het gedaan met de Zwitserse vrouwen.

Veel power

Oranje begon scherp in Florence. Zwitserland kwam in de openingsset nog wel even terug van 12-6 naar 14-11, maar daarna denderde Oranje door. Vooral aan het net, met Nika Daalderop (topscorer met zeventien punten), domineerde de Nederlandse ploeg.

De Zwitserse vrouwen bleven met veel variatie nog lang bij in set twee. Maar na een time-out op 15-15 werd er door Oranje met veel power orde op zaken gesteld. Nederland nam afstand, behield de concentratie en kwam in de derde set geen seconde meer in de problemen.

Celeste Plak smasht tegen Zwitserland

Uit het Nederlandse kamp in Italië kwamen niet alleen maar positieve geluiden. Passer/loper Nova Marring komt dit EK niet meer in actie, nadat zij in het laatste groepsduel met Finland aan het begin van de tweede set haar enkel had verzwikt.

De blessure is dusdanig dat Marring, die een belangrijke rol speelt in het team van bondscoach Felix Koslowski, niet meer zal spelen. De 21-jarige speelster maakte dit toernooi haar EK-debuut.

Spelen zal Marring niet meer, maar aanmoedigen kan nog wel. “Het gaat naar omstandigheden goed met mij. Ik blijf hier om de ploeg te steunen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here