EK-titel motocrosstalent Van Drunen (15), die ooit in MX-klasse mannen wil racen

0
38
Lotte van Drunen

NOS Sport

Motocrosstalent Lotte van Drunen heeft zich in het Italiaanse Gazzane verzekerd van de Europese titel. De pas 15-jarige Van Drunen won daar in het laatste raceweekend van de EMX Women de eerste manche met een verschil van meer dan een halve minuut op de Noorse Mathea Selebo en was toen al zeker van de titel.

Alexandre Massury uit Duitsland pakte het brons. De Nederlandse Jennity van der Beek eindigde op de zestiende plaats.

De jonge Van Drunen maakt dit seizoen indruk in de motocrosswereld. Ze won de eerste de beste manche waarin ze meedeed, bij de Grand Prix van Sardinië, en ze mengt zich ook al nadrukkelijk in de wereldtitelstrijd. Met nog twee grands prix te gaan, staat ze op de derde plaats in het klassement.

Overgestapt naar de dames

“De afgelopen jaren heb ik veel bij de jongens gereden en ook veel van ze gewonnen”, vertelde Van Drunen afgelopen mei tegen de NOS. “Dit jaar ben ik overgestapt naar de dames. In het EK ben ik onverslaanbaar en in het WK al twee mancheoverwinningen, dat is geweldig op mijn leeftijd.”

Bekijk hier een reportage met Lotte van Drunen van afgelopen mei:

Van Drunen wil jongens verslaan: ‘Ze vinden het niet leuk als een meisje wint’

Van Drunen werd op haar vierde door haar vader op een crossmotor gezet en volgde daarna het voorbeeld van haar drie crossende broers. De hele familie Van Drunen zet zich in voor Lotte, die dit seizoen onder de hoede is genomen door de Japanse motorfabrikant Kawasaki en wordt getraind door voormalig motocrosser Marc de Reuver.

Haar ultieme droom is om bij de mannen mee te kunnen rijden, zoals de Italiaanse Kiara Fontanesi al eens in de MX2 deed. Van Drunen reed vorig seizoen een toptienklassering in het Belgische Lommel, in het Europees kampioenschap 125cc bij de mannen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here