Enorm volume Thais publiek deert volleybalsters niet: Oranje wint overtuigend

0
35

NOS Sport

De Nederlandse volleybalvrouwen zijn de derde en laatste week van de groepsfase in de Nations League begonnen met overtuigende zege op Thailand. In een volle hal in Bangkok rekende Oranje in drie sets af met het gastland: 28-26, 25-18, 25-20.

Voor Oranje was het een belangrijke zege, want in de Nations League en op de wereldranglijst ontlopen beide landen elkaar niet veel. Na acht duels in de Nations League hadden beide ploegen tot vandaag twee duels gewonnen en zes wedstrijden verloren. Nederland staat elfde op de wereldranglijst, Thailand staat drie plekken lager.

De ploeg van bondscoach Felix Koslowski begon moeizaam aan de wedstrijd in de Thaise hoofdstad, waar het thuispubliek elke keer dat de Thaise vrouwen de bal aanraakten uit z’n dak ging en een enorm volume produceerde. De sport is erg populair in het land.

Kleinere speelsters

Het blok stond in de eerste set niet goed bij Oranje, waardoor de gemiddeld tien centimeter kleinere Thaise speelsters tot drie setpoints kwamen. Na een time-out begon het wat beter te lopen bij Nederland. Britt Bongaerts werkte met een ace het laatste Thaise setpoint weg, waarna Oranje voor het eerst op voorsprong kwam en de set alsnog binnenhaalde.

Britt Bongaerts

Daarmee deelde de ploeg van bondscoach Koslowski een enorme dreun uit. Oranje bleef uitstekend verdedigen, serveerde met veel druk, maakte zeven aces en kwam niet meer in de problemen. Jolien Knollema werd met 15 punten topscorer.

Later deze week speelt Oranje de laatste groepswedstrijden tegen Kroatië (29 juni), Japan (30 juni) en Canada (1 juni). Om de finaleronde te bereiken, moet Nederland in de groepsfase in de topacht eindigen. Na de zege op Thailand is Oranje naar de tiende plaats.

Weg naar Spelen

De Nations League is voor de volleybalsters een belangrijk toernooi op weg naar de Olympische Spelen, omdat de nationale ploegen bij het jaarlijkse landentoernooi punten kunnen verdienen voor de wereldranglijst.

Naast dat er in september zes olympische tickets worden verdeeld bij het olympisch kwalificatietoernooi, worden de laatste vijf tickets vergeven op basis van die wereldranglijst.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here