Feyenoord treft met Union Berlin taaie tegenstander: ‘Anders dan Dortmund’

0
123

Feyenoord neemt het morgen (18.45 uur) thuis in de groepsfase van de Conference League op tegen de nummer vijf van de Bundesliga, Union Berlin. Volgens Feyenoord-trainer Arne Slot is het moeilijk om kansen te creëren tegen de Duitse club. “Ik denk dat bijna elke trainer die met zijn ploeg tegen Union heeft gespeeld, zegt dat het hun slechtste wedstrijd van het seizoen is geweest. Union kan het de tegenstander heel goed onmogelijk maken om goed te spelen.”

De neutrale voetbalkijker hoeft daarom volgens Slot geen spectaculaire wedstrijd te verwachten. De 43-jarige oefenmeester zegt dat de Duitsers, die ook de Nederlander Sheraldo Becker in de gelederen hebben, zelf ook weinig kansen creëren, maar wel heel effectief zijn. “Ze kunnen vanuit de omschakeling en standaardsituaties met weinig kansen veel goals maken.”

‘Genoten van Ajax’

De Feyenoord-trainer geeft toe dat hij genoten heeft van Ajax, dat thuis in een galavoorstelling met 4-0 won van een Duitse tegenstander. Toch zijn de wedstrijden van Ajax en Feyenoord volgens Slot niet te vergelijken met elkaar. “Dortmund is een aanvallend ingesteld team, dat ook veel kansen weggeeft. Union Berlin heeft een hele andere manier van spelen.

“Daar komt nog eens bij dat Ajax al vier jaar met een bepaalde manier van spelen bezig zijn en wij nog maar vier maanden. Dat wij er bij Feyenoord naartoe willen om op het hoogste niveau zo verschrikkelijk dominant te spelen, is een gegeven. Daar gaan we nog wel even tijd voor nodig hebben…”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here