Fraaie dubbelslag Schelling in Ronde van Baskenland: ‘Extreem blij’

0
37

NOS Wielrennen

Fraaie dubbelslag Schelling in Ronde van Baskenland

Ide Schelling heeft de tweede rit in de Ronde van Baskenland gewonnen. De coureur van Bora was dinsdagmiddag na 194 kilometer, met onderweg vier bergjes van de tweede en eentje van de derde categorie, de beste in de sprint en pakte dankzij zijn zege de leiding in het algemeen klassement.

Zes renners gingen direct vanuit de start op avontuur. Op de laatste helling werd Mikel Landa, met nog achttien kilometer te gaan, als laatste van de zes gegrepen. Een volgend groepje werd nog voor de top op vijf kilometer van de meet gepakt. Het peloton gooide zich vervolgens naar beneden.

Op zo’n 500 meter van de finish denderde Schelling naar de koppositie en die hield hij in de laatste flauwe bochten op imponerende wijze vast. De Italiaan Matteo Sobrero eindigde als tweede, Fransman David Gaudu als derde.

‘Extreem blij’

“De eerste overwinning dit seizoen en ik ben er extreem blij mee”, zei Schelling na afloop. “Maar om eerlijk te zijn snap ik niet dat de wielerunie UCI deze aankomst heeft goedgekeurd want het was veel te gevaarlijk. Ik zat goed in de afdaling en kon valpartijen ontwijken. Met één kilometer te gaan kwam alles bij elkaar en op 500 meter begon ik mijn sprint en wist ik dat met de bochten niemand er voorbij kon komen.”

Hoe rijd je de perfecte bocht op je racefiets? Ide Schelling laat het je zien!

“Een afdaling ingaan met een volledig peloton is vragen om problemen”, uitte Schelling zijn kritiek op de gevaarlijke finale. “Maar het is wat het is. Gelukkig kon ik op het einde het gaatje vinden. Ik had een heel moeizaam seizoen vorig jaar en wist niet zeker of ik mijn oude niveau weer zou halen. Maar dit jaar ben ik goed begonnen en dit is ongelofelijk.”

Het is de tweede profzege voor Schelling, die in 2021 de GP Kanton Aargau in Zwitserland won. Hij droeg in de Tour de France van 2021 ook enkele dagen de bollentrui van het bergklassement.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here