Franse internationals krijgen hun zin: bond ontslaat vrouwenbondscoach Diacre

0
26
Corinne Diacre

NOS Voetbal•

Corinne Diacre is ontslagen als bondscoach van de Franse voetbalvrouwen. Ze lag onder vuur vanwege haar leiderschapsstijl en een gebrek aan succes op de grote toernooien.

Afgelopen EK haalde Frankrijk nog wel de halve finale, nadat een ronde daarvoor was afgerekend met Nederland.

Speelsters boycotten nationale ploeg

Steeds meer speelsters gaven de laatste tijd aan dat ze onder Diacre niet meer voor Frankrijk wilden uitkomen. Het begon met aanvoerster Wendie Renard, waarna Kadidiatou Diani, Marie-Antoinette Katoto, Perle Morroni en Griedge Mbock volgden.

Renard gaf zelfs aan te vrezen voor haar mentale gezondheid als ze in het team zou blijven. Diacre zelf zei geschokt te zijn door deze “lastercampagne” en benadrukte woensdag nog te willen aanblijven.

2022: Frankrijk verslaat Nederland op het EK:

EK: bekijk de samenvatting van Frankrijk-Nederland (1-0)

Na een uitvoerige inventarisatie van de Franse voetbalbond is toch besloten Diacre te ontslaan, ruim vier maanden voor het wereldkampioenschap in Australië en Nieuw-Zeeland.

“Deze coachwissel maakt deel uit van een nieuwe wereldwijde ambitie, ten gunste van de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal en de prestaties van het Franse team”, luidt de verklaring van de bond, die aangeeft dat de sportieve lat hoog wordt gelegd voor het aankomende WK en de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Een andere conclusie was dat de manier waarop de speelsters hun kritiek hadden geuit op Diacre onacceptabel is.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here