Gauff voor het eerst naar halve finales US Open na winst op slordige Ostapenko

0
25
Coco Gauff in haar partij tegen Jelena Ostapenko

NOS SportAangepast

Coco Gauff staat voor het eerst in de halve finales van de US Open. De Amerikaanse nummer 6 van de wereld liet in de kwartfinales met 6-0, 6-2 geen spaan heel van Jelena Ostapenko, nummer 21 op de wereldranglijst. In de halve finale treft Gauff de Tsjechische Karolina Muchova.

Gauff, die in de vorige ronde een einde had gemaakt aan de indrukwekkende rentree van Caroline Wozniacki in New York, leek met Ostapenko opnieuw een zware tegenstander te hebben.

Gauff wacht af

Ostapenko had in de vorige ronde namelijk nummer één Iga Swiatek nog verslagen, maar de Letse staat bekend om haar grilligheid en die kwam tegen Gauff bovendrijven. Ostapenko sloeg in de eerste set fout op fout, al dwong Gauff dat ook wel af: de 19-jarige Amerikaanse bleef vaak geduldig wachten totdat het aan de andere kant van het net misging.

Het gemak waarmee het ging, maakte Gauff wellicht wat laks, want in de tweede set was ook zij slordig. Het maakte de partij er niet beter op, wel iets spannender. Een ommekeer zat er echter nimmer in voor Ostapenko.

Muchova verslaat Cirstea

Muchova bereikte de halve finales door Sorana Cirstea uit Roemenië te verslaan. De als tiende geplaatste Muchova had in de eerste set weinig moeite met de als dertigste geplaatste Cirstea, die in de tweede set wat meer tegenstand bood. Het was niet genoeg: Muchova won met 6-0 6-3.

De halve finales in het damesenkelspel van de US Open worden donderdag gespeeld.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here