Geertruida haakt geblesseerd af op training, Aké nog vraagteken bij Oranje

0
22

NOS VoetbalAangepast

Geertruida stapt geblesseerd van het veld bij training Oranje in Dublin

Lutsharel Geertruida is zaterdagavond geblesseerd van het veld gestapt bij de training van Oranje. Het meespelen van de verdediger van Feyenoord zondag tegen Ierland is onzeker.

Daardoor zal Ronald Koeman minimaal één wijziging moeten doorvoeren aan het elftal dat donderdag met 3-0 te sterk was voor Griekenland. Voorafgaand aan de training had de bondscoach nog gezegd dat het “zeker een mogelijkheid” was dat hij voor dezelfde elf zou kiezen,

Matthijs de Ligt lijkt de meest logische vervanger voor Geertruida. Op de persconferentie voor de training had Koeman al gezegd dat de verdediger van Bayern München vanwege zijn kopkracht een optie zou zijn tegen de Ieren.

Aké nog vraagteken

Achter de naam van Nathan Aké staat nog een vraagteken. De centrale verdediger viel tegen Griekenland in de rust uit met lichte hamstringklachten. “Met een hamstringblessure moet je niet te veel risico nemen. Maar het is absoluut een optie dat hij morgen start”, zei Koeman.

Koeman: ‘Ierland zal ongelooflijk fanatiek starten, het is hun laatste kans’

Alleen het eerste kwartier van de training zaterdagavond was open voor de pers. Daarin deed Aké probleemloos mee met de rest van de groep.

Koeman koos tegen de Grieken voor een 3-4-3-formatie, met Denzel Dumfries en Daley Blind als wingbacks. Zij zullen tegen de Ieren vermoedelijk hun defensieve kwaliteiten vaker moeten aanspreken.

De stand in de poule van Oranje

Het is voor Ierland namelijk een alles-of-niets-wedstrijd in de EK-kwalificatie. De ploeg zal morgen in het Aviva Stadium gesteund worden door 50.000 supporters.

“Het publiek wordt een grote factor voor hen”, zei Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk. “Zij hebben donderdag van Frankrijk verloren en zullen een reactie willen geven. Als zij niet winnen of gelijkspelen, dan wordt kwalificatie voor het EK heel lastig. Dus we weten wat we kunnen verwachten.”

van Dijk: ‘Het wordt een lastige avond, dat kan ik je nu alvast vertellen’

Ook Koeman is op zijn hoede voor de strijdlust bij de Ieren. “Zij zullen ongelooflijk fanatiek gaan starten. We moeten erop voorbereid zijn dat we flink aangepakt gaan worden.”

Luchtduels

Koeman hoopt hetzelfde spel als tegen Griekenland te zien. “Er zat een goede drive op. We waren agressief en ons spel zonder bal was heel goed. We zetten ze heel snel onder druk en wonnen veel grondduels en luchtduels.”

“De luchtduels winnen zal tegen Ierland moeilijker worden, want zij hebben ongelooflijk veel lengte.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here