gele kaart bij twee of meer protesterende spelers

0
29
Drie spelers van Nottingham Forest omsingelen de scheidsrechter. Dit mag komend seizoen niet meer.

NOS Voetbal

Voetballers in Engeland die massaal bij een scheidsrechter protesteren kunnen komend seizoen meteen een gele kaart verwachten. Dat heeft de voetbalbond FA anderhalve week voor de start van de Premier League bekendgemaakt.

De FA spreekt van een “reset”. Bestaande spelregels zullen voortaan strikter worden toegepast. “Het aanpakken van onacceptabel gedrag op het veld en bij de dug-outs moet ervoor zorgen dat een kleine minderheid de sport niet verpest voor ons allemaal”, schrijft de FA.

De Engelse bond heeft een handvest gepubliceerd waarin enkele maatregelen staan aangekondigd die het gedrag van spelers en trainers moet verbeteren. Clubs en spelers die zich regelmatig schuldig maken aan wangedrag, kunnen zware boetes verwachten.

Eerder deze zomer kondigde de KNVB al aan dat spelers in Nederland voortaan sneller bestraft worden bij hevig protesteren, opstootjes en ander wangedrag.

Wangedrag in Engeland en daarbuiten

Dat wangedrag nam vorig seizoen bij diverse wedstrijden ernstige vormen aan. Zo werd er in Nederland schande gesproken van de vele opstootjes en ander irritant gedrag van spelers van Ajax en PSV tijdens de bekerfinale.

Ook internationaal liep het soms de spuigaten uit, onder meer bij de finale van de Conference League tussen West Ham United en Fiorentina en de Europa League-finale tussen AS Roma en Sevilla.

In Engeland vonden er ook diverse incidenten plaats. Zo werd Fulham-spits Aleksandar Mitrovic voor acht duels geschorst na het duwen van een scheidsrechter. Liverpool-trainer Jürgen Klopp werd twee wedstrijden geschorst na verbale agressie tegen arbiters.

KNVB-voorzitter Marianne van Leeuwen kondigde vorige maand aan dat scheidsrechters in Nederland voortaan strenger gaan optreden bij wangedrag van spelers en trainers.

KNVB-directeur kreeg brieven van verontruste ouders: ‘Kinderen doen hun helden na’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here