‘Goede wedstrijd tegen Sjachtar geeft vertrouwen’

0
23

NOS Voetbal

Feyenoord-trainer Slot voor duel met Sjachtar: ‘Zullen heel veel goed moeten doen’

In Rotterdam wordt bijna alleen maar gesproken over de Klassieker van zondag tegen Ajax, maar eerst moeten de Rotterdammers donderdag nog aan de bak in de achtste finales van de Europa League: thuis in De Kuip wacht Sjachtar Donetsk. En dat is ook bepaald geen tussendoortje.

Vorige week speelde Feyenoord een geweldige wedstrijd tegen de Oekraïners, maar werd er ternauwernood een 1-1 gelijkspel uitgesleept.

“Het was een van onze beste wedstrijden van de afgelopen tijd”, keek trainer Arne Slot woensdagmiddag nog even terug. “De jongens hebben bijna alles goed gedaan: druk zetten, opbouwen, het had misschien iets beter gekund met het benutten van kansen. Het enige minpuntje was het verdedigen bij standaardsituaties, want daar viel de tegengoal uit.”

“We zullen morgen dus heel veel goed moeten doen om de kwartfinales te bereiken. Vorige week deden we ook al veel goed en werd het een gelijkspel. Dus misschien hebben we helemaal niet zo’n goede uitgangspositie. Gelukkig hebben we morgen wel de supporters achter ons.”

Week van de waarheid

Veel van die supporters kijken al drie dagen verder, naar het duel met aartsrivaal Ajax. Dat merkte Slot ook toen hij woensdag een boodschap deed in een bekende elektronicawinkel.

“Succes zondag!, werd er naar me geroepen. Waarop ik antwoordde dat we donderdag ook moeten spelen. Tegen wie dan, antwoordde die man. Dat zou best weleens een afspiegeling kunnen zijn van de rest van Nederland. Maar het staat haaks op hoe wij ernaar kijken”, lachte Slot.

Ook aanvaller Alireza Jahanbakhsh wilde (nog) niets over Ajax weten. “Week van de waarheid? De wedstrijd van morgen is heel belangrijk en we zijn alleen daar mee bezig. Iedereen heeft het over de wedstrijd tegen Ajax, maar wij hebben daar helemaal niets over gezegd.”

Jahanbakhsh over belangrijke week Feyenoord: ‘Praten niet over Ajax, alleen over Sjachtar’

“Als de wedstrijd morgen goed gaat, geeft dat natuurlijk wel meer vertrouwen voor de wedstrijd van zondag”, aldus Jahanbakhsh.

Trauner in de basis?

Bij Feyenoord is er een kans dat Gernot Trauner, die lang geblesseerd is geweest, terugkeert in de basis, al wilde Slot daar geen zekerheid over geven. “Hij staat er heel goed voor en is ook al ingevallen. Of hij in de basis staat, zullen jullie morgen zien.”

Slot weet nog niet zeker of hij een beroep kan doen op Jahanbakhsh, die dinsdag voortijdig de training verliet. “Hij heeft niets ernstigs en het gaat ook al beter. Maar we kijken even hoe hij straks traint. Verder zijn Justin Bijlow, Quinten Timber en Patrik Wålemark er nog niet bij.”

Bij Sjachtar keren drie verdedigers terug die vorige week nog geschorst waren: Juchym Konoplja, Valeriy Bondar en Bohdan Mychajlytsjenko.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here