Golfer Luiten knap derde in Zuid-Korea na sterke slotronde, zege Larrazábal

0
35
Joost Luiten

NOS Sport

Golfer Joost Luiten is voor de derde keer dit jaar op het podium geëindigd bij een toernooi van de Europese tour, met ook wedstrijden in Azië, Noord-Amerika, Afrika en Oceanië.

De nummer 292 van de wereld werd na een ijzersterke slotronde gedeeld derde op het Korean Championship in Incheon. De titel ging naar Pablo Larrazábal.

Luiten, die ook bij de Thailand Classic en India Open de derde plaats voor zich opeiste, begon na een teleurstellende zaterdag als 26ste aan de laatste ronde van het toernooi in Zuid-Korea. Daarin excelleerde hij met maar liefst acht birdies. Hij noteerde slechts één bogey.

Met een totaal van -9 bereikte hij als leider het clubhuis, maar veel spelers stonden toen nog op de baan. Op de twaalfde hole nam Larrazábal de leiding over en de Spanjaard greep met -12 zijn achtste titel op de Europese tour. Ook de Deen Marcus Helligkilde (-10) passeerde Luiten nog.

Begin mei wordt voor het eerst dit seizoen in Europa gespeeld, in Italië om precies te zijn. Het KLM Open in Cromvoirt staat eind mei op het programma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here