HomeSportGrapperhaus wil schade voetbalrellen snel verhalen op daders

Grapperhaus wil schade voetbalrellen snel verhalen op daders

Ook meldplicht voor mensen met een stadionverbod tijdens wedstrijden is onderwerp van gesprek. Onder anderen de Bredase burgemeester Paul Depla pleit daarvoor. Op die manier kunnen supporters die geweld hebben gebruikt niet bij het stadion komen.

De afgelopen tijd stapelen de geweldsincidenten zich op, met onder meer rellen in Nijmegen, Maastricht en het opstappen van Feyenoord-directeur Koevermans na bedreigingen.

Verwaterd

Volgens Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal KNVB is het geweld “heftiger dan het ooit is geweest”. Zo zijn er nu – nog niet op de helft van het seizoen – al meer stadionverboden opgelegd dan normaal in een heel jaar. Volgens Van Leeuwen is de aanpak enigszins “verwaterd”, omdat het een hele tijd goed ging en omdat er vanwege corona lange tijd geen of minder publiek was.

Volgens Grapperhaus zijn de relschoppers onder te verdelen in drie groepen. Zij die de boel “verzieken” door met bier te gooien en zich anderszins te misdragen. Een groep “nieuwe aanwas van zogenaamde supporters” die geweld gebruiken, ook tegen de politie. En een derde groep die zich schuldig maakt aan bijvoorbeeld bedreiging.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img