Griekspoor begint gravelseizoen met winst, Van de Zandschulp direct onderuit

0
33
Tallon Griekspoor

NOS SportAangepast

Tallon Griekspoor heeft zijn eerste gravelpartij van het seizoen moeizaam gewonnen. De Nieuw-Venneper, nummer 35 van de wereld, versloeg in het Marokkaanse Marrakesh de Zweed Elias Ymer (ATP-157) na een moeizame start met 1-6, 6-3, 6-4.

Griekspoor ging onlangs op een training door zijn enkel en hoewel een operatie op termijn noodzakelijk is, kan hij wel spelen. Hij begon onwennig tegen Ymer, die hij in de twee eerdere ontmoetingen geen set gunde.

De als vierde geplaatste Griekspoor nam na de kansloos verloren eerste set de regie in handen en stond nooit meer op achterstand. Hij leverde zijn service nog wel viermaal in, maar brak zijn opponent zes keer.

Van de Zandschulp hard onderuit

Voor Botic van de Zandschulp, nummer drie op de plaatsingslijst, viel het doek. Hij boog in een curieuze partij voor Christopher O’Connell (ATP-87): 7-6 (8), 4-6, 0-6.

Botic van de Zandschulp

Van de Zandschulp (ATP-31) moest de eerste vijf games aan de Australiër laten, won de volgende zes, maar faalde toen hij voor setwinst serveerde. Hij overleefde in de tiebreak eerst een setpunt voordat hij op zijn derde zelf alsnog toesloeg.

O’Connell, die op de wereldranglijst maar liefst 56 plaatsen lager staat, leek rijp voor de sloop, maar Van de Zandschulp kon het momentum niet vasthouden. Hij leverde in de tweede set direct z’n opslag in en verschafte zich geen enkele kans meer om de schade te repareren.

Dat deed hij in de derde set weer, waarna de nummer 31 van de wereld volledig instortte en in hoog tempo richting nederlaag snelde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here