Griekspoor beleeft matige generale voor US Open: exit in Winston-Salem

0
22
Tallon Griekspoor

NOS Sport

Tallon Griekspoor is kort voor het begin van de US Open bij het ATP-toernooi van Winston-Salem in de tweede ronde blijven steken. De Nederlandse nummer 25 van de wereld, die het op de baan weinig naar zijn zin leek te hebben, kon het net niet bolwerken tegen de Australiër Max Purcell (ATP-47): 6-7 (4), 6-7 (2).

De als tweede geplaatste Griekspoor zag in de vorige ronde zijn opponent Jack Draper opgeven, maar oogde nu zelf niet fit. Desalniettemin liep hij soepel door zijn eigen servicegames, behalve op 2-2. Purcell brak Griekspoor, die de schade niet veel later herstelde.

De 27-jarige Haarlemmer leek meteen door te drukken, maar Purcell was bijtijds bij de les en dus moest een tiebreak een eerste beslissing brengen. Griekspoor speelde zich daarin naar een 4-3 voorsprong, maar leverde vervolgens zijn beide servicepunten in. Purcell profiteerde optimaal door niet hetzelfde te doen.

Griekspoor vroeg na de eerste set een medische time-out aan. Hij leek last te hebben van zijn schouder, maar speelde wel gewoon door. De Nederlander wist in zijn eerste opslagbeurt nog drie breakpunten te overleven, maar in de volgende lukte dat niet. Griekspoor sloeg minder dan de helft van zijn eerste opslagen in en noteerde ook nog eens zes dubbele fouten.

Purcell liep simpel uit naar 5-2. Dankzij enkele mooie slagen dwong Griekspoor toch weer een tiebreak af. De winnaar van de ATP-toernooien in Pune en Rosmalen kwam daarin rap achter. Hij maakte een gefrustreerde indruk en weinig lukte meer.

Botic van de Zandschulp werd een ronde eerder al uitgeschakeld. Hij maakte in Winston-Salem zijn rentree na een enkelblessure.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here