Griekspoor wint en trekt stand gelijk in Davis Cup-wedstrijd tegen Finland

0
17
Botic van de Zandschulp

NOS Sport

De ontmoeting tussen Nederland en Finland in de groepsfase van de Davis Cup is na de twee enkelpartijen nog in evenwicht. Botic van de Zandschulp boog in Split met 6-7 (0), 4-6 voor Otto Virtanen, waarna Tallon Griekspoor met 7-6 (7),6-3 van Emil Ruusuvuori won.

Bij Van de Zandschulp (ATP-68) loopt het al maanden niet. Sinds hij in april op pijnlijke wijze de finale in München verloor, won hij maar 2 van de 11 duels. De 22-jarige Virtanen (ATP-125) won nog nooit een partij op een ATP-toernooi.

Tegen Van de Zandschulp speelde de Fin solide, terwijl de Nederlander veel te slordig was. Mede dankzij twee dubbele fouten verloor hij de tiebreak met 7-0 en een dubbele fout op 1-1 leidde de enige break van de partij in.

Griekspoor op dreef

Griekspoor (ATP-24) liet zich niet verrassen door Ruusuvuori (ATP-57). De Nederlander speelde een sterke partij. Hij zocht de aanval waar het kon en was ook serverend op dreef.

Tallon Griekspoor

In de eerste set verzuimde Griekspoor op 5-4 de set uit te serveren, waarna hij in de tiebreak een 5-2 voorsprong verspeelde. Na een setpunt overleefd te hebben op 6-7, sloeg Griekspoor op 8-7 zelf wel toe. In het tweede bedrijf liep hij rap uit van 1-1 naar 4-1.

Koolhof en Middelkoop

De ontmoeting wordt nu beslist in het dubbelspel. Wesley Koolhof en Mattwé Middelkoop nemen het daarin op tegen Harri Heliovaara en Patrik Niklas-Salminen.

Oranje speelt later deze week nog tegen de Verenigde Staten (donderdag) en Kroatië (zondag). De eerste twee landen in de groep plaatsen zich voor de kwartfinales. Van 21 tot en met 26 november worden in het Spaanse Málaga de kwartfinales, halve finales en finale gespeeld.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here