Groenewegen sprint in Saudi-Arabië naar eerste ritzege voor nieuwe ploeg

0
69

Groenewegen maakte deze winter de overstap van Jumbo-Visma naar BikeExchange. Vanwege de klassementsambities van de Nederlandse ploeg kon hij bij Jumbo-Visma niet rekenen op een plek in de Tourselectie.

Bij de Australische ploeg begint Groenewegen aan een nieuw hoofdstuk na een moeilijke periode in zijn loopbaan. Vorig seizoen maakte hij in de Ronde van Italië zijn rentree in het peloton, nadat hij een schorsing van negen maanden had uitgezeten voor zijn rol in de heftige valpartij van Fabio Jakobsen.

In de kleuren van Jumbo-Visma kwam hij sindsdien niet verder dan twee ritzeges in de Ronde van Wallonië en een overwinning in de Ronde van Denemarken.

“Die val in Polen heb ik echt wel achter me gelaten. Ik wil richting de toekomst kijken, richting de Tour, richting nieuwe prikkels, ik wil weer een sprinttrein om me heen”, zei Groenewegen in december.

Sprinttrein

Over die sprinttrein kon Groenewegen in Saudi-Arabië al beschikken. “Het is geweldig om zo te beginnen met nieuwe ploeg om me heen. De eerste dag ging het niet echt goed. Vandaag hadden we een duidelijk plan en dat pakte uitstekend uit. We hadden een hele goede lead-out, dus ik moet het team bedanken voor deze overwinning”, reageerde hij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here