‘Hebben nog niks’, waarschuwt Ajax-coach Bakker na coup in titelrace

0
40

NOS Voetbal

  • Pro Shots

    De vrouwen van Ajax vieren de periodetitel, de echte titel kan volgende week binnen zijn

“Het was drie keer fifty-fifty, maar we verloren drie keer”, ging de coach van Ajax verder. “Nu valt het bij de belangrijkste wedstrijd onze kant op. We scoorden gelijk bij de eerste kans en dan moeten zij komen. We konden Twente aan de bal laten en onze keepster Lize Kop was fantastisch.”

Twente-coach Pot: ‘Hebben onszelf pijn gedaan’

Tiny Hoekstra opende al vroeg de score op De Toekomst en Twente slaagde er ondanks een bal op de paal en lat van Renate Jansen en op de lat van Wieke Kaptein niet in te scoren. Door de zege nam Ajax met één wedstrijd te gaan de koppositie over van titelverdediger Twente.

Twente-coach Pot: ‘Onszelf pijn gedaan, hadden moeten winnen’

Voor Twente-coach Joran Pot waren de druiven zuur. Zijn team speelde vrijwel het hele seizoen uitstekend met slechts een ongelukkige nederlaag tegen Fortuna Sittard en met een doelsaldo van 79-4 in de voorgaande 18 duels. De afwerking was in Amsterdam echter ondermaats.

“We hadden hier als winnaar van het veld moeten gaan”, zei de coach. “We waren dominanter en sterker, maar hebben onszelf pijn gedaan. We hebben genoeg kansen en mogelijkheden gehad, maar hebben die niet benut.”

Van Domselaar blijft positief: ‘We gaan er nog voor’

FC Twente-aanvalster Renate Jansen, die vanwege een kuitblessure in de 70ste minuut uitviel, deelde de mening van haar coach. “Om een wedstrijd te winnen, moet je scoren”, zei ze. “We hebben goed voetbal laten zien, maar van al die kansen moet er gewoon een in, ondanks dat Lize Kop fantastisch heeft gekeept.”

Twente-doelvrouw Daphne van Domselaar ging in de fout bij de enige goal. Ze verwerkte een schot van Ashleigh Weerden voor de voeten van matchwinner Tiny Hoekstra. Van Domselaar wilde er niet te lang bij stilstaan en gelooft nog in de titel. “Het is nog open, we gaan er gewoon voor”, zei ze.

Ajax-coach Bakker waakte voor al te veel optimisme bij haar team. Volgende week wacht in de laatste speelronde de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle en ontvangt Twente Feyenoord. “We mogen vandaag en morgen blij zijn, maar hebben nog niks”, zegt Bakker. “Maandag gaat het vizier op Zwolle.”

Sherida Spitse, aanvoerster van Ajax, keek stiekem al vooruit naar het kampioenschap, de eerste voor de vrouwen van Ajax sinds 2018. “Het zou veel betekenen voor de club, voor de mensen die hier al jaren naartoe werken, voor de supporters. Het betekent veel voor iedereen.”

Stand Eredivisie Vrouwen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here