Heracles zet Fortuna opzij, maar ‘domme mensen’ en vuurwerk ontsieren duel

0
110

Azzaoui zette Heracles na een half uur op 2-1 met een schot in de kruising, waarna Tijjani Noslin een kans op de 2-2 liet liggen, Blaswich redde.

Pas na een dik uur was er weer gevaar. Van Osch pakte een kopbal van Kaj Sierhuis, die even later een vrije trap binnen krulde (3-1). In de slotminuut poeierde Flemming een vrije trap nog op de lat.

Heracles-doelman en aanvoerder Janis Blaswich had het na afloop over “een moeilijke tijd. Voor ons, maar voor andere mensen is het heel veel erger. Daar gaat onze steun ook naar toe”, doelde de Duitser op de situatie rond Vloet. “Ons doel was deze wedstrijd te winnen, te proberen om een vrij hoofd te krijgen daarvoor. Maar dat was heel moeilijk.”

‘Domme mensen’

Over het vuurwerk aan het begin van de wedstrijd, zei de captain dit: “De eerste vijftien minuten zijn wild geweest. Ook met de kleine onderbreking door een aantal domme mensen die in het stadion kwamen.” Heracles-coach Frank Wormuth zag dat oponthoud achteraf nog als iets gunstigs. “De time-out na vier minuten was heel goed voor ons.”

Doordat de drie punten in Twente bleven, steeg Heracles naar plaats 12 in de eredivisie met 14 punten uit 12 duels. Fortuna Sittard blijft steken op plek 17, met 9 punten uit 12 wedstrijden. PEC Zwolle staat laatste met 4 punten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here