Ibrahimovic direct weer uitblinker bij Milan met opmerkelijke vrije trap

0
121

Zlatan Ibrahimovic is nog maar net terug van een blessure, maar nu alweer uitblinker bij AC Milan. De 40-jarige Zweed gidste zijn ploeg naar een 2-1 overwinning bij AS Roma, waardoor Milan gedeeld koploper blijft in de Serie A.

Hoogtepunt van de wedstrijd was de openingsgoal van Ibrahimovic. Hij mocht een vrije trap nemen, zag dat Roma een muurligger inzette en besloot de bal hard en laag net langs hem te schieten in de verre hoek. De keeper had een hoge bal over de muur verwacht en was kansloos. Het was de 400ste competitiegoal uit de loopbaan van de Zweed.

Ibrahimovic scoorde daarna nog een keer, maar stond buitenspel. Wel versierde hij een strafschop waaruit Franck Kessié de 0-2 maakte. Na een rode kaart voor Theo Hernández moest Milan met tien man verder. Roma scoorde nog via Stephan El Shaarawy, maar daar bleef het bij. Rick Karsdorp deed 80 minuten mee bij de thuisploeg.

Napoli wint ook

Door de overwinning bleef Milan op gelijke hoogte met Napoli, dat koploper is in de Serie op basis van doelsaldo. Napoli boekte een benauwde zege bij Salernitana: 1-0.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here