‘Ik ben het verleden, het heden en de toekomst voor mijn land’

0
32

NOS Voetbal

Zlatan noemt zich het heden, het verleden en de toekomst van Zweden

Zlatan Ibrahimovic is na lange afwezigheid weer terug bij de selectie van het Zweedse nationale elftal. Daar heeft hij zich gemeld in aanloop naar de eerste kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap voetbal van volgend jaar in Duitsland.

Op de vraag of hij nog de ambitie heeft de eindronde straks ook mee te maken zei de 41-jarige spits van AC Milan met zijn bekende branie: “Op mijn leeftijd denk ik niet aan de toekomst. Maar eigenlijk ben ik het verleden, het heden en de toekomst voor mijn land.”

Wat Ibrahimovic er precies mee wilde zeggen liet hij in het midden. “De trainer heeft mij geselecteerd en dat is voor mij iets om blij mee te zijn. Ik ga er alles aan doen om het elftal en het land te helpen. Hoe dat precies gaat gebeuren zien we nog wel. Dat ik niet al te ver meer vooruit moet kijken als voetballer lijkt me echter ook iets wat zo langzamerhand wel duidelijk is.”

Zlatan Ibrahimovic op de training van Zweden

De Zweedse spits kampte lange tijd met een knieblessure, maar keerde onlangs terug bij de selectie van Milan. “Mijn knie was een maand of acht, negen opgezwollen”, zegt hij over de afgelopen periode. “Maar ineens ging het beter. Ik kon weer aan voetballen denken. Dat gaf me enorm veel energie.”

Sindsdien gaat het met de dag beter. “Maar ik ben niet teruggekeerd omdat het leuk is voor mij. Ik ben er weer bij om te presteren”, zegt hij. “Met goed spel wil ik bijdragen aan de resultaten van mijn club en het Zweedse elftal. Ik wil dat nog een tijdje kunnen doen, in goede gezondheid. Hopelijk zit alles nu mee en gaat dat lukken.”

Zweden speelt vrijdag in Stockholm tegen België. Drie dagen later staat de volgende kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan op het programma. Estland en Oostenrijk zijn de andere landen in Groep F.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here