‘Ik heb een heel ander gevoel dan vorig jaar’

0
37

NOS Wielrennen

Van der Poel kijkt uit naar Tourstart: ‘Ik heb een heel ander gevoel dan vorig jaar’

“Ik heb een heel ander gevoel dan vorig jaar. Ik ben blij hoe alles tot nu toe is gelopen dit seizoen. Alles is eigenlijk naar wens gegaan”, laat een opgewekte Mathieu van der Poel in aanloop naar de 110de editie van de Tour de France weten.

De 28-jarige renner van Alpecin-Deceuninck koos in 2022 voor deelname aan zowel de Giro d’Italia, waarin hij direct zeer succesvol was, als de Tour, waar hij in de elfde etappe naar de Col du Granon op moest geven.

Zo uitgerust mogelijk

Ditmaal liet Van der Poel de Giro voor wat het is om zo uitgerust mogelijk aan de start van de Tour te verschijnen, met de zege in Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix al in zijn binnenzak.

De gele trui lonkt, maar de Nederlander beseft dat het in Baskenland niet eenvoudig gaat worden gezien het profiel van de eerste etappe.

Mathieu van der Poel

“We hebben met de ploeg vandaag de laatste 50 kilometers verkend en die waren lastig. Er zitten klimmetjes in en dan rijd je op de limiet. Het zal kantje boord worden, vooral met punchers die er voor willen gaan.”

Hoe dan ook, voor Van der Poel staat de Tour, naast eigen succes in het openingsweekend, toch vooral in het teken van het helpen van teamgenoot en sprinter Jasper Philipsen.

“De focus ligt met name op het winnen van de sprintetappes. Ik ben de laatste man in de lead-out van Jasper. Ik denk dat we een sterke trein hebben bij Alpecin. Hopelijk beleven we gezamenlijk een goede Tour en kan ik daarna op het WK in Glasgow hoge ogen gooien.”

De uitzendtijden van de Tour en De Avondetappe vind je hieronder:

  • NOS

    De tijden van de Tour de France
  • NOS

    De tijden van de Tour de France
  • NOS

    De tijden van de Tour de France
  • NOS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here