‘Ik verwacht een heet avondje’

0
25

NOS Voetbal

Er kon geen glimlachje vanaf bij Ruud van Nistelrooij. De trainer van PSV wilde op zijn persconferentie vandaag uitstralen dat hij de amateurs van Spakenburg als tegenstander in de halve finale van de beker zéér serieus neemt.

“Ik vlieg de wedstrijd aan zoals we dat altijd doen. Of het nou de Champions League, Europa League, of een topper in de eredivisie is”, zei Van Nistelrooij met een ernstig gezicht. “De halve finale van beker is altijd een topwedstrijd. Altijd. Tegen wie je ook speelt, waar het ook is.”

Dinsdagavond speelt het grote PSV tegen de nummer tien van de Tweede Divisie. Op Sportpark De Westmaat aan de boorden van het Eemmeer zullen 6.000 toeschouwers aanwezig zijn.

“Ik verwacht een heet avondje”, blikte de trainer van PSV vooruit. “Spakenburg zal uiteraard tot op het bot gemotiveerd zijn. Dat hoort bij de halve finale van de beker. We zullen twee teams zien die alles geven wat ze in zich hebben.”

Spakenburg beleeft een droomseizoen in de beker. De club uit het vissersdorp schreef een stukje voetbalgeschiedenis door als derde amateurclub in de historie tot de halve finales te reiken. Onder meer FC Groningen (2-3) en FC Utrecht (1-4) werden geklopt.

“Spakenburg staat niet voor niets in de halve finale”, zei Van Nistelrooij. “Ze hebben twee eredivisieteams gepakt in uitduels en liefst zeven doelpunten gemaakt. Alleen maar respect daarvoor.”

Scherpte, focus, agressiviteit

Van Nistelrooij wil niets aan het toeval overlaten. De staf van PSV met video-analist John Feskens bezocht meerdere duels van Spakenburg om de opponent in kaart te brengen.

“Ik vind het belangrijk dat we ons voorbereiden zoals we altijd doen. We hebben een tactische analyse van de tegenstander gemaakt zoals altijd en we weten hoe het complex daar eruit ziet en op wat voor veld we spelen.”

Tijdens zijn persconferentie bleef de trainer van PSV dezelfde drie woorden herhalen: scherpte, focus en agressiviteit. “Dat moet er morgen van af spatten. Dat is wat ik vanaf het begin verwacht te zien van mijn ploeg.”

“Wij willen maar één ding en dat is de finale halen. Vorig jaar heeft PSV de beker gewonnen, de spelers weten wat dat toen heeft losgemaakt. Het was geweldig om de cup te pakken.”

In Spakenburg zijn extra tribunes gebouwd voor het duel met PSV

PSV beleefde zaterdag een prima generale, door op bezoek bij NEC een overtuigende 2-4 zege te boeken. Doordat Ajax punten verspeelde, ligt de strijd om de tweede plek helemaal open. Maar daar wilde Van Nistelrooij vandaag niet op vooruitblikken. “Ik denk alleen aan de beker. Morgen, Spakenburg”, sprak hij kortaf.

4-0 tegen Alcorcon

Van Nistelrooij werd nog korter van stof toen een wedstrijd uit het verleden ter sprake kwam. In 2009 werd hij met Real Madrid uitgeschakeld in de beker door een club van het derde niveau, Alcorcon. Uit werd met 4-0 verloren en de return in het Bernabéu leverde slechts een 1-0 zege op.

“Nee, ik weet er niets meer van. Volledig verdwenen uit mijn geheugen. Spakenburg, daar ben ik mee bezig”, sprak de trainer resoluut. Als er gelachen wordt in de perszaal moet Van Nistelrooij toch heel even glimlachen.

Van Nistelrooij werd in 2009 met Real Madrid uitgeschakeld door het kleine Alcorcon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here