Jabeur neemt revanche op Rybakina, nu kraker tegen Sabalenka in halve finales

0
35

NOS SportAangepast

Jabeur neemt revanche op Rybakina voor verloren Wimbledon-finale

Ons Jabeur is na 2022 ook dit jaar aan een opmars van formaat op Wimbledon bezig. De 28-jarige Tunesische nam in de kwartfinales revanche op de Kazachse Jelena Rybakina, die Jabeur vorig jaar in de finale van de titel afhield: 6-7 (5), 6-4, 6-1.

“Ik wou dat we deze partij konden inruilen voor de finale van vorig jaar”, zei Jabeur na haar overwinning met een glimlach op het Centre Court. De tennisster verloor toen de finale in drie sets na het eerste bedrijf te hebben gewonnen.

Leren van fouten

Jabeur zat er na afloop van die eindstrijd compleet doorheen en moest toen door haar begeleidingsteam worden getroost, zo viel te zien in de Netflix-documentaire Break Point.

“Hier leer je van. We richten ons op volgend jaar. We gaan door op de ingeslagen weg. Waar leren we het meest van? Door te leren van onze fouten”, klonken toen de zalvende woorden van haar coach.

En van die fouten bleek Jabeur te hebben geleerd.

Ons Jabeur (links) ontvangt de felicitaties van Jelena Rybakina

De sterk retournerende en kwistig met dropshots strooiende Jabeur mocht op 6-5 voor de set serveren. De Tunesische miste echter een setpoint en mede door die teleurstelling was Rybakina de beste in de tiebreak.

De titelhoudster bleef ook daarna prima serveren en op de lengte in haar slagen was ook weinig aan te merken De als zesde geplaatste Jabeur was echter scherper, toonde meer lef en had soms geluk, onder meer bij 3-1 in de derde set, met drie ballen op de lijn.

“Ik bleef er gewoon voor gaan. Ik wist dat ik dit niet makkelijk kon opvatten, omdat ze mij anders te grazen zou nemen. Dus ik probeerde zoveel mogelijk voor mijn slagen te gaan”, zei Jabeur.

Aryba Sabalenka

Jabeur maakt zich in de halve finales op voor een kraker tegen Aryna Sabalenka. De nummer twee van de wereld uit Belarus haalde voor de tweede keer de halve eindstrijd op Wimbledon door de Amerikaanse Madison Keys te verslaan: 6-2, 6-4.

De krachtige slagen van de 25-jarige Sabalenka gaven de doorslag op Court 1. Na de winst van de eerste set ondervond de halvefinaliste van 2021 ineens veel meer tegenstand van Keys, die voor de negende keer in de kwartfinales van een grandslamtoernooi stond (tweede keer op Wimbledon).

Opeens trakteerde de 28-jarige Amerikaanse Sabalenka op een aantal snoeiharde winners en de mondiale nummer achttien nam een 4-2 voorsprong.

Madison Keys

Sabalenka, die ook bij haar laatste Wimbledon-deelname in 2021 de halve eindstrijd haalde, knokte zich echter terug, hervond het vertrouwen in haar slagen en won vol overtuiging vier games op rij.

Sabalenka won dit jaar al de Australian Open (haar eerste grandslamtitel), maar de eindzege op Wimbledon? Dat is andere koek. Daar droomde ze naar eigen zeggen als klein kind al van. “Wimbledon is gewoon anders. Het is speciaal”, zei ze na afloop van haar zege.

De andere halve finale in het vrouwenenkelspel op de All England Club gaat tussen de Oekraïense Jelina Svitolina en de Tsjechische Marketa Vondrousova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here