Japanner Uno pakt opnieuw goud bij WK kunstrijden

0
36

NOS Sport

Japanner Uno pakt opnieuw goud bij WK kunstrijden

Kunstrijder Shoma Uno heeft voor het tweede jaar op rij de wereldtitel in de wacht gesleept. De Japanner kreeg voor eigen publiek in Saitama 301,14 punten en bleef daarmee Chan Jun-hwa net voor.

Chan zal zeker niet treuren met zilver om zijn nek, want hij bezorgde zijn land Zuid-Korea de eerste WK-medaille ooit (296,03). Ilia Malinin, Uno’s grootste rivaal, werd derde. De Amerikaanse tiener sprong als eerste kunstrijder een viervoudige axel op een WK, maar net als bij zijn andere sprongen was de landing niet zo fraai.

De 25-jarige Uno, de nummer drie van de Spelen, ging al aan kop na de korte kür en kreeg ook in de vrije kür de hoogste score.

Eindelijk WK-goud voor Chock en Bates

Bij het ijsdansen veroverden Madison Chock en Evan Bates hun eerste mondiale gouden medaille. De Europees kampioenen Charlene Guignard en Marco Fabbri waren goed voor het zilver.

Het Amerikaanse duo schaatst al twaalf jaar samen en pakte een keer zilver en twee keer brons op een WK.

Chock en Bates pakken WK-goud bij ijsdansen

Bij de tiende deelname was het eindelijk raak voor Chock en Bates, die na de ritmische dans al aan de leiding gingen. Halverwege de vrije dans viel Chock op het ijs, maar met een puntentotaal van 226,01 wisten ze hun voorsprong zelfs nog uit te breiden.

“Dit is al zo lang ons doel”, stelde Bates. “Het is niet te beschrijven wat dit voor ons betekent.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here