HomeSportJasper Cillessen sluit moeilijk jaar af met basisplek en WK-ticket: ’Dat doet...

Jasper Cillessen sluit moeilijk jaar af met basisplek en WK-ticket: ’Dat doet dan wel wat met je’ | Voetbal

Dat die keuze vooral op basis van ervaring werd gemaakt in plaats van op kwaliteit, leek de Groesbeker niet te deren. De doelman van Valencia kreeg de kans om een jaar met vooral tegenslagen toch nog met een goed gevoel te besluiten.

„Uiteindelijk moet je er nuchter in staan, je moet die wedstrijd gewoon winnen. Klaar. Dat was onze uitgangspositie”, aldus Cillessen, die ruim een jaar geleden voor het laatst een interland speelde, tegen de NOS. „De emoties komen dan na afloop wel.”

Cillessen zag een dag eerder nog niet aankomen dat hij zou gaan keepen. „We hadden maandag getraind en ik merkte niets aan Justin Bijlow, qua blessure. Dus ik ging daarna weer over tot de orde van de dag om me wel voor te bereiden voor het moment dat er iets gebeurt. Daarna kreeg ik de mededeling dat Bijlow niet fit genoeg was om te spelen en dat ik mocht gaan spelen. Dat is dan wel lekker”, zei de doelman, die van bondscoach Louis van Gaal de voorkeur kreeg boven Mark Flekken, die nog geen interlands achter zijn naam heeft staan maar deze week door Van Gaal wel werd aangewezen als tweede keeper.

Chef voetbal Valentijn Driessen vond het voetbal van het Nederlands elftal tegen Noorwegen er niet uitzien. Tekst loopt door onder de video.

Van Gaal koos tegen de Noren dus toch voor de ervaring van Cillessen. ”61 interlands inmiddels, dat is wel prettig”, zei hij lachend. „Ik heb natuurlijk geen prettig jaar achter de rug. Om dan op zo’n manier terug te komen en te mogen spelen en het WK te halen, ook al is het vervelend voor Justin, dat doet wel wat met je. Twaalf maanden geleden lag ik nu op de bank met een zware blessure. Dan zie je hoe snel de wereld gelukkig kan draaien.”

Naast die blessure stond Cillessen ook even aan de kant met het coronavirus, kort voor het EK. Bondscoach Frank de Boer besloot hem daarna niet bij de definitieve groep te halen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img