Jeugdteam AZ overklast Barcelona in Youth League; wereldgoal vanaf middencirkel

0
29

NOS Voetbal

AZ-talent Smit scoort vanaf de middellijn tegen Barcelona in Youth League

Het onder 19-elftal van AZ heeft voor een daverende verrassing gezorgd door met 3-0 te winnen van de leeftijdsgenoten van Barcelona, in de achtste finales van de UEFA Youth League. Dat is het jeugdequivalent van de Champions League.

Hoogtepunt van de middag was het openingsdoelpunt van Kees Smit, vanaf de middencirkel.

Estadi Johan Cruyff

Bij AZ stonden twee spelers op het veld van het Estadi Johan Cruyff, normaal gesproken het stadion van het tweede elftal van Barcelona, die al hun debuut hebben gemaakt in het eerste elftal: Fedde de Jong en Ernest Poku.

Zo’n tien minuten na rust werd dankzij Smit de ban gebroken. De middenvelder kreeg de bal net over de middenlijn aan de voet en verschalkte doelman Ander Astralaga met een zinderend schot van nog binnen de middencirkel.

Kort daarna schreef Mexx Meerdink, wiens vader Martijn één interland voor het Nederlands elftal speelde in 2006, een simpele intikker op zijn naam.

Een kwartier voor tijd kreeg Lucas Roman van Barcelona zijn tweede gele kaart vanwege een schwalbe. Met een man minder gingen de Catalanen op zoek naar de aansluitingstreffer, maar in blessuretijd gooide Meerdink met zijn tweede doelpunt het duel helemaal op slot: 0-3.

In de kwartfinales wacht voor AZ weer een schitterend affiche, dan spelen ze tegen de aartsrivaal van Barcelona, Real Madrid. Ajax verloor in de achtste finales met 5-1 van Sporting Lissabon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here