Jong Oranje begint nieuwe reeks met ruime zege op Moldavië

0
24
Vreugde na de goal van Dirk Proper

NOS Voetbal

Jong Oranje heeft zijn eerste EK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. De ploeg van de debuterende bondscoach Michael Reiziger was Jong Moldavië met 3-0 de baas.

Reiziger, opvolger van de na het EK vertrokken Erwin van de Looi, had een basisplaats voor liefst zeven debutanten in petto: keeper Calvin Raatsie (FC Utrecht), Rav van den Berg (Middlesbrough), Jorrel Hato (Ajax), Babadi (PSV), Emanuel Emegha (Strasbourg), Sontje Hansen (NEC) en Ruben van Bommel (AZ).

Voor rust kon Moldavië in het snikhete Waalwijk nog veel tegenhouden, al kregen Emegha en Dirk Proper (NEC) een flinke kans.

Op slag van rust schoot Proper, op aangeven van Hansen, wel keurig raak.

Het elftal van Jong Oranje

Na de thee legde Jong Oranje meerdere goede aanvallen op de mat, maar liet het de kansen onbenut. Net toen het offensief ging liggen, schoot Babadi raak in de korte hoek.

Million Manhoef (Vitesse) tekende een kwartier voor tijd na een snelle combinatie over links voor de 3-0.

Reiziger gunde meer spelers hun debuut, onder wie Youri Baas (NEC) en Noah Ohio (Standard Luik).

Jong Oranje moet in een groep met Zweden, Georgië, Noord-Macedonië, Moldavië en Gibraltar kwalificatie afdwingen voor het EK 2025 in Slowakije. Jong Oranje speelt dinsdag uit tegen Noord-Macedonië, dat vrijdagavond met 1-0 won bij Zweden.

De Nederlandse ploeg gaat aan kop in groep C. De winnaar van de groep gaat rechtstreeks naar het EK dat in 2025 in Slowakije wordt gehouden. De nummer twee gaat door naar de play-offs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here