Jubilaris Groenen kijkt uit naar WK-kraker tegen VS: ‘Zijn de leukste duels’

0
24

NOS Voetbal

Jubilaris Groenen kijkt uit naar WK-kraker tegen VS: ‘Zijn de leukste duels’

Het Nederlands elftal treedt vannacht om 03.00 uur aan (live te zien bij de NOS) voor de WK-kraker tegen de Verenigde Staten. Vier jaar na de nederlaag in de finale van het vorige WK kan Oranje in de huidige groepsfase revanche nemen.

Voor Jackie Groenen wordt het duel met de voetbalgrootmacht sowieso speciaal: het is haar honderdste interland. De 28-jarige middenvelder merkt dat Oranje klaar is voor de uitdaging en dat de overtuiging aanwezig is.

“Ik denk dat we allemaal veel zin hebben in de wedstrijd. Het is weer een belangrijke wedstrijd, wat ook hoort bij het WK.”

Struikelblok

De Verenigde Staten vormden vaak een struikelblok voor Nederland. Na de verloren WK-finale in 2019 moest Oranje ook bij de Olympische Spelen in Tokio zijn meerdere erkennen in de Amerikanen. De laatste keer dat de Nederlandse vrouwen van de VS wonnen, was bij een vriendschappelijke wedstrijd in 1996.

Volgens Groenen kijkt het team wellicht wel “ietsje anders” naar de komende wedstrijd. “Ik denk dat we allemaal heel graag willen winnen van Amerika. We willen graag een goed resultaat halen en eerste worden in de poule.”

Een goede prestatie tegen de VS zou fijn zijn, maar Groenen waakt ervoor dat Oranje te ver vooruit kijkt. “In de groepsfase is het wedstrijd voor wedstrijd. Als we zouden winnen, moeten we niet ‘sky high’ zijn, we moeten eerst door naar de volgende ronde.”

Enthousiast is ze wel. “Dit zijn de leukste en spannendste wedstrijden die je meemaakt in je carrière. We zijn aan de andere kant van de wereld, het stadion ziet er prachtig uit, daar doe je het voor.”

Op 22 januari 2016 speelde Groenen voor het eerst in Oranje. Anderhalf jaar later was ze een van de vaste krachten bij het gewonnen EK in eigen land.

Inmiddels staat haar teller op 99. Tegen de VS zou ze dus de magische 100 kunnen bereiken. “Ik ben er heel trots op. Het is een hele mooie wedstrijd om je honderdste interland te spelen.”

Veel is Groenen verder niet met statistieken bezig. “Misschien na de wedstrijd, maar nu niet.”

Stand in groep E

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here